Sunday, June 05, 2016

Ramadhan dan Penyusuan Susu Ibu.

Bagaimana saya menyambut ramadhan dengan yakin, bertenaga dan cergas?😉
.
InsyaAllah kalau panjang umur. Esok ramadhan ke 10 sebagai isteri kepadaMohd Zaidii.

InsyaAllah kalau panjang umur esok juga ramadhan ke 8 sebagai ibu kepada anak-anak kami.

Episod mengandung dan menyusukan semasa bulan ramadhan adalah episod yang dah biasa zah lalui since 2008.

Kalau tahun-tahun sebelum 2013, memang puasa sebagai ibu yang menyusu agak struggle juga. Ada waktu sampai rumah, zah dah terbaring dan suami yang siapkan makanan berbuka yang dibeli sahaja..syukur masih penuh puasa dan dapat penuhkan keperluan susu anak-anak. Cuma tak bestla sebab sejam sebelum berbuka tu dah lembik.

Alhamdulillah 2014 & 2015 episod  berpuasa zah lebih awesome. Pilihan untuk mengambil ESP, MEAL SHAKE & PERFORMANCE DRINK buat zah lebih gagah berpuasa. Zah boleh balik rumah dan menyiapkan juadah berpuasa juga. Wah takde episod beli kat baazar ramadhan dah tau!.

InsyaAllah jika Allah izin 2016, episod menyusu #AfiqSyawal yang lebih suka susu mama dari makan. Jadi faham2 sahajalah kan.

Zah dah prepare makanan kuat tenaga sepanjang puasa. Selain 3 kombinasi meal di atas zah juga beli kurma, habbatusauda, chea Seed, psyllium husk dan oat untuk dicampurkan dalam 3 menu kebabom di atas.

InsyaAllah berpuasa dengan yakin, bertenaga dan cergas.

Love.
Kak Zah
Bf mama since 2009.

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics