Sunday, May 29, 2016

Lama Tak Update : Muhammad Afiq Syawal

#AfiqSyawal adalah #babyshakleemama.
.
.
Zah mula dengan Set kesihatan optimum then amik set inch loss juga.
.
.
Senang cerita zah amik bukanlah sebab nak susu melimpah ruah nak sampai oversupply nak sampai bila pump susu sebelah dapat 20oz ๐Ÿ˜œ.
.
.
Zah ambil sebab zah nak sihat. Tak kisahla orang kata nak jadi superwoman bagai. Depa takde anak kecil berderet tidak berada dalam kasut kita. So depa leh cakap je dengan lancang tanpa rasa bersalah pun. Ok malas nak komen..hihi
.

.
Btw zah disahkan hamil elok selepas keguguran 7 weeks. Lepas pantang 40 hari. Zah period dan terus lekat. Syukur jugalah..sedang elok amani anak ketiga dah 2 tahun.
.
.
Sepanjang kehamilan afiq. Memang best. Zah mmg super kuat even kat office kerja zah sangat sibuk. Zah uruskan 1 pulau pinang. So faham2 lah kan...
.
.
Afiq lahir mudah. Tak sakit melampau. Berpantang pun awesome. Now lagi sebulan lebih dia nak 1 tahun. Cepat betul masa berlalu.
.
.
Dengan 6 batang gigi. Afiq tak makan bubur pun. Anak2 zah memang setahun ke bawah tak offer sangat makan..lepas setahun depa makan makanan family yg sihat.
.
.
Eh sebenanrnya nak cerita apa ni..haha tak fokus semua nak share.
.
.
Bagi kesimpulan je lah. Tak payahla pening2 kat orang sana. Orang sini. Janji kita bg anak kita sihat, tahu kat mana yang anak2 kita kurang so kita top upla mana yang kurang...
.
.
Love,
Mama anak 4 yang simple. Mahu bahagia dan positif sentiasa.

#breastfeedingbaby
#anakhebatdengansusuibu

posted from Bloggeroid

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics