Sunday, February 21, 2016

VITAMIN SEMASA DAN SEBELUM KEHAMILAN



Ini gambar saya masa tengah preggy anak ke empat.

Sepanjang preggy tu. Zah memang mengamalkan Set Kehamilan Shaklee.

Set tersebut terdiri daripada :

1. VITALEA - Biasanya kalau g klinik kita akan dapat obimin kan? Fungsi dia lebih kurang tp yang vita lea ni lebih superb sebab dia bagi kesan lagi cepat. HB cantik. Kesihatan semasa hamil pun tip top. Kalau ibu mabuk. Tak lalu makan. Makan vitalea ni 2 biji sehari mampu membantu bagi kesihatan ibu lebih baik. InsyaAllah dengan izin Allah jua.

2. B COMPLEX - Vitamin ni memang tak tinggal. Masa hamil kadang kita tak stabil. Mudah terasa hati. Tak leh silap sikit nangis. Tp lepas zah amal set ni. Memang nampak kesan kat baby. Afiq the calm baby banding kakak2 dan abang dia. Vitamin ini juga bagus amal untuk elak bayi cacat dalam kandungan.

3. Vitamin C : membantu penyerapan iron dalam vitalea diserap lebih. Kesihatan tip top. Ibu hamil pun berseri je sepanjang kehamilan πŸ˜…πŸ˜….

4. Ostematrix : memang the best supplement ever. Biasa kena kejang kaki? Zah ni masa 3 org anak yg mula. Memang kerap. Seksa. Sampai fobia. Alhamdulillah dengan afiq ni tak pernah sekalipun kejang kaki. Best kan? Gigipun takde masalah. Dah 7 bulan takde lagi masalah sakit gigi.

5.ESP - semasa hamil. Protein sangat membantu tumbesaran bayi. Bagi laluan baby lahir tu elok juga. Takdelah kena potong or koyak teruk semasa kelahiran. InsyaAllah dengan teknik yang betul tak payah jahit2 dah. Kalau tak lalu makan. Shake ESP je. InsyaAllah ibu kenyang. Masa bulan puasa pun zah gagah je puasa even dah sarat 9 bulan juga..

6. Omegaguard : bagus untuk otak bayi. Otak mak πŸ˜…πŸ˜…. Makpun tak gemuk melampau. Preggy lepas2 zah leh cecah sampai 75kg. Dengan afiq zah just 63.5 sahaja. Memang pecah rekodla. And bagus untuk elak kencing manis semasa hamil juga.

Btw. Zah percaya bila kita konsisten. Kesihatan sepanjanh kehamilan mantap. Kelahiran jadi mudah. Ibu stabil. Baby lahir senang. Nak menyusukan anak pun takde masalah. Cepat sembuh selepas melahirkan. Ibu jadi kuat..menyumbang kepada kejayaan kita sebelum preggy. Berpantang dan menyusukan.


Kalau tanya zah lagi. Next pregnancy pun takde masalah. Nak tambah baby lagipun ok je πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…. InsyaAllah bg berat capai 48kg kita rancang next baby na.

Nota cinta : Set Kehamilan, Berpantang & Menyusukan Anak still ada diskaun 5% untuk pembelian penuh. Boleh whatsApp utk pertanyaan.

Kak Noorharizah Azfar
017413 4689

posted from Bloggeroid

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics