Saturday, January 23, 2016

My 4th Breastfeeding journey




191 hari aktiviti
#MakingMoreMilk kali ke empat.

Jujur.

Kali ke empat sama mcm kali ketiga. Lebih tenang. Lebih relaks. Tak kalut dan zah follow je demand anak.

Zah memang banyak direct feed bila cuti. Alhamdulillah afiq pun menyusu dengan baik bila berada dirumah pengasuh.

Kuncinya?

Sabar. Kat rumah pengasuh zah memang tabik spring kat pengasuh anak2. Dia relaks je ajar anak minum susu guna botol. Afiq pun ok. Kat rumah afiq memang takla nak botol.

Ramai yang nak tahu rahsia #susubanyak. Dan pada zah antara rahsianya adalah ibu kena sihat. Bila sihat. InsyaAllah everything ok je.

Follow rules menyusu. InsyaAllah susu mesti cukup. Tak sempat nak memerah di pejabat bukanlah alasannya. Zah sendiri curi masa untuk memerah susu. Paling senang perah masa waktu rehat.

Kurangkan gossipping. Lebihkan pumping..hihi untuk yg boleh df anak.. hujung minggu. Please dahulukan anak. Bukan pegang pump je. Tp kalau untuk EP mama. Please. Hujung minggu jadual kena ketatla. Follow jadual untuk maitain susu.

Nota kaki : Set Kesihatan Optimum yakni vitamin yang bagus untuk diamalkan sepanjang anda hamil, berpantang dan menyusu masih dalam tempoh sales. WhatsApp me to know more ya!. Happy #breastfeeding mama!

#SusuIbuHakAnak
#AnakHebatDenganSusuIbu
#makmakmenyusu
#penyusuansusuibu

www.izzahazfar.blogspot.com


posted from Bloggeroid

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics