Friday, November 27, 2015

Ulangtahun Qaireen Amani

Hari ni adalah hari besar saya jadi ibu kepada #QaireenAmani. 3 tahun lepas waktu ni zah masih kat office walaupun bukaan dah 2cm 4 hari.
.
.
Gigih? Haah sebab tak tau bila dia ready keluar. Alhamdulillah 10 minit dalam labour room amani keluar kala mama dan ayah full of oxitocin. Kami ketawa bila nurse kata kepala baby dah kuar. And takde teran2..amani meluncur laju dengan lafaz daro doktor. Ur baby is big mama!
.
.
Masa amani lahir mama dapat buktikan bahawa nursing while pregnant tidak akan membuat bayi kecil. Nutrisi baby tak cukup mahupun susunya diambil oleh kakak.
.
.
Alhamdulillah. Amani menyusu 2 tahun 4 bulan. Berhenti menyusu direct ketika baby #AfiqSyawal sudah 4 bulan dalam rahim bonda.
.
.
Amani memang kuat nangis. Dia ratu sensitif. Dengar mama baca al fatihah usap2 kepalapun dia boleh menangis..kakak tak nak buka lampu bilik airpun dia nangis. Hahaha...mama sayang awak sangat amani.
.
.
Walaupun disebalik kuat nangis. Dia juga brilliant girl!. Sudah diaperp less since 2 tahun. Stop bottle feeding 1 year ++. Sudah pergi mengaji. Kuat makan. Kuat minum. Tp metabolisme tinggi. Tak gemuk2 juga..hahah oklah gemuk masa kecil je.
.
.
Happy birthday kak yang. Mama, ayah, abang dan adik sayang awak 100%.
.
.
Doa mama dan ayah tak pernah berhenti. Semoga kamu sentiasa sihat hendaknya..
.
.
Amani dapat hadiah anak ayam. Seronok dia...




posted from Bloggeroid

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics