Monday, November 09, 2015

Saya dan Babywearing : Ring Sling Saje dah buat saya jatuh hati


Assallamualaikum.
hai korang.
hari ni zah nak share mengenai babywearing
zah ni takdelah pakar sangat
tetapi apa yang zah tau
penggunaan babywearing semasa anak-anak nak membesar ni memang mengikat bonding antara ibu dan anak lebih baik..terutama macam kita yang bekerja ni..sekurang-kurangnya anak tidakla rasa terpisah sangat dengan ibu, bau ibu akan sentiasa diingati gitu...

kalau sape yang ada anak ramai macam zah ni pun..sangat bagus try carrier yang selamat digunakan...sebab ada banyak carrier di pasaran tetapi kalau salah pilih. Carrier tu tidak sesuai untuk di pakai oleh bayi ya..

macam ring sling yang zah pilih ni..sampai kita tak larat nak dukung still leh pakai dan bagusnya sangat selamat untuk bayi anda (janji pakai ikut aturan yang betul)


sebenarnya, nak terror pakai sesuatu carrier ni kena pratice practice and practice. but insyaAllah guna ring sling ni mudah..tp still kena belajar dan rajin2 buka youtube..ada banyak cara nak gunakan dia.

 alhamdulillah since afiq kecil, kalau zah outing memang zah akan kendong afiq dalam rs sahaja...memang kalau masuk dalam tu lena kemain dia..
bawalah g mana pun tak sedar dunia dah...haha


masa ni zah join International Baby Wearing Week under Wrap Me In kat Sunway Carnival. 
Tak sempat nak ikut flas mop depa sebab afiq meragam sikit
tapi berbaloi bila sabtu lepas zah join yang IBW anjuran Malaysian Babyweariers Malaysia kat KL...macam-macam aktivit zah dapat join.
yoga..falsh mob.

menggendong bayi tidak bermakna kita membataskan pergerakan.
best!



elok balik dari ghatering
ada kawan amik pre order ring sling dari India ni
100% woven cotton sling

meh baca caption dia ya.

Soul ring slings are comfortable, fashionable and affordable baby carriers from India. Soul Slings are a parenting accessory, which is a must for all parents! Our baby slings are fully adjustable; one size fits all and can be used to wear your baby from birth onwards till your baby is about 15 kilos! They are really easy to use, compact enough to carry in your handbag and very simple to care for. Soul slings are designed and professionally made in India from 100% natural fibers, making it the best baby carrier for you and your baby.
These ring slings are of the right thickness to make it supportive without too much bulk. They have the perfect texture to make it grippy, and with a couple of washes get soft enough for even tender infant baby skin! They are very breathable and light too. 
Size: 28 inches wide and 83 Inches long.

maklumat lanjut leh ke http://www.soulslings.com/








kalau korang nak
mai whats App zah di +6017-4134689
harga dia RM180 sahaja tidak termasuk postage.
pre order sehingga 15 /11 sahaja tau!

zah akan amik pre order dan order sekali dengan kawan-kawan lain
kalau nak habaq la ye...tak rugi beli..
macam ring sling yang zah ada tu.
nak masuk 3 tahun dah usia dia :)
hati berkenan ke pin, biru dan merah
tapi zah tempah merah dulu..hahaha
kalau ada sape2 nak bagitau!

insyaAllah dalam 10-14 hari akan sampai.


No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics