Friday, November 20, 2015

Pergi belajar cara nak Make Up dengan betul


Minggu lepas zah g kelas make up, sejak dalam pantang hari tu meronta-ronta jiwa ni nak p belajar..so bila kawan zah nieza ajak p kelas free tu zah pun p la..free kan..tp taklehla nak dapat macamana kita p kelas berbayar....personally, kalau nak g kelas make up ni kita p kelas yang berbayar dan memang bertujuan untuk belajar make up sahaja :)...
.
.
.
ok meh zah share apa yang zah belajar ye.
.
Mula-mula BC tu ajar cara cuci muka...
kita kalau nak cuci muka ni kena cuci muka dari bawah ke atas.
 Sapukan dengan 'manja' & gunakan 3 jari sahaja.
.
.
Jangan sesekali gunakan jari telunjuk. 
Sebab jari tu kasar. 
Nanti habis kita cungkil jerawat nanti.
.
Kita juga kena kenali jenis kulit. 
Ada yang kering. Berminyak dan normal.
.
Kata BC tu tadi. 
Orang kulit berminyak ni lambat sikit berkedut muka dia.
 Tapi mudah naik jerawat dan kalau tak jaga memang habisla uolss...
.
.
.
Macam zah jenis kulit normal to kering...
kebetulan mai kelas kali ni muka tak berapa nak elok..
hihi kering sikit..
so memang kena pakai pelembab.
.
Bila sebut pelembab..
zah lebih suka kulit wajah yang diberikan sel baru...
kalau setakat tepek make up dan guna pencuci muka atau set penjagaan wajah luaran..
zah tak rasa kulit wajah kita ni akan kekal awet muda sampai tua 
.
.
Tadi dapat juga belajar beberapa teknik make up terutama nak pakai kat kening..haha
 zah last pakai kat kening tu masa kahwin je...btw..bila belajar make up tadi.
Rasa mcm renyahnya alahai...haha sebab to many things nak tepek..
.
Tapi kalau pakai barang yg betul insyaAllah ok je...
.
.
Kalau nak makanan sel. 
Mai cari zah na..
zah jual makanan sel je. 
Tak jual make up. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜….

Izzah | 017 413 468


Gambar Kiri : Lepas make up sendiri
Gambar Kanan : muka kosong takde make up

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics