Monday, November 23, 2015

Makan Vitamin Bukan Untuk Susu Banyak Sahaja.

Dah 2 hari zah perasan. Bila kurangkan gula dalam minuman. Serta kurangkan karbo. Badan jadi tak stabil....seksa adoi!
.
.
Istilah mudah kurang gula atau hipoglisemia. Hari ni zah ketaq lutut menggigil masa attend 2 meeting dr pagi. Meeting 1st ok. Meeting kedua tu memang takleh fokus dah. Matapun mcm nak kabur2 dan otak takleh fokus. Cepat-cepat setelkan meeting dan ajak driver singgah beli air manis.
.
.
Apakah tanda-tandanya hipoglisemia ni? (Sumber)
  1. Jantung rasa berdebar-debar
  2. Kepenatan
  3. Penglihatan kabur atau mengalami perubahan visual seperti aura atau kilat
  4. Tidak mampu untuk memberikan perhatian penuh pada pekerjaan
  5. Berpeluh
  6. Rasa menggigil
  7. Sakit kepala
  8. Kulit menjadi pucat dan sejuk
  9. Pertuturan menjadi tidak jelas
  10. Untuk hipoglisemia yang serius, individu itu boleh menjadi tidak sedarkan diri atau mengalami sawan
.
.
.
.
.
.
Korang. Inilah yang zah tekankan kenapa ibu menyusu wajib ambil berat kesihatan mereka. Mcm zah. Susu memang banyak. Ni hasil ke tiga hari ni. Senang2 dapat botol penuh....Tapi apalah guna kalau badan tak fit. Kita ni bukan nak hasilkan susu sahaja. Kitalah ibu. Kita lah isteri. Kita juga bekerja. Memang kena sihat dan kuat gitu.
.
.

.
Sementara nak jumpa nutritionist shaklee untuk dapatkan dose yg betul. Zah wajibkan diri amik dengan konsisten set pantang ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…...sibuk kalah menteri sampai badan binasa...adoi...
.
.
.
.
Now dah kat office, lepas lunch tadi (still tak lalu makan nasi ----> sat g nak bancuh ESP. Pastu kena telan garlic complex juga ni kerana bawang putih juga dikatakan membantu mengawal tahap gula dalam darah. Penggunaan terapeutik ekstrak bawang putih tua secara konsisten menunjukkan pencegahan simptom Hipoglisemia.

Love,
Izzah
017-413 4689


posted from Bloggeroid

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics