Monday, November 02, 2015

Buang EGO : Kita bukan tauke susu ibu sahaja.



BUANG EGO ANDA. JOM BACA ☺
πŸŽ’πŸŽ’πŸŽ’πŸŽ’πŸŽ’πŸŽ’πŸŽ’πŸŽ’πŸŽ’πŸŽ’πŸŽ’πŸŽ’πŸŽ’
.
Ini cerita pagi tadi. Subuh2 bangun sejuk2 mata tersengguk pump susu..
.
.
Jadi emak ni memangla mcm2 dugaan dan cabaran dia. Orang kata bukan senang nak senang. Bukan susah nak susah.
.
.
Yang memilih sama ada kita nak menyusukan anak itu atau tidak diri sendiri. Kalau diri sendiri takde rasa "mahu" tu memang susah nak bertahan lama.
.
.
.
Kak yong ni sembang based pengalaman. Btw..dulukan kak yong ni memang jenis utamakan susu. Sanggup try apa sahaja milk booster yang ada. Masa tu femes pil ASI. Zah juga amik fenugreek.
.
Tapi zah lupa. Sebenarnya badan kita bukan setakat perlukan milk booster. Badan kita bukan setakat kilang susu. Tipula tak suka bila tengok susu melimpah2 banyak..korang boleh baca jurnal penyusuan zah masa zaman aqmal sangat berbeza dengan amani dan aqilaj dulu.... Masa aqilah 2 deep freezer penuh. Begitu juga amani.
.
Namun....hakikatnya badan kita ni mcm kereta yang perlu diservis sebenarnya...zah dah ada pengalaman...Setakat pitam kat office tu standartla...setakat balik umah terus tido masa menyusu anak tu biasa..paling teruk tangan kanan tak boleh nak dukung anak elok2. Sampai amani pernah hampir jatuh dibuatnya.
.
Tp lama-lama. Zah letak tepi EGO. Zah kena cari sesuatu untuk dapat kesihatan yang lebih baik. Tak mudah2 pilih makanan tambahan di pasaran. Memang ada banyak lambakan promosi tetapi sebaiknya kita cari yang benar2 selamat dan dijamin. Paling penting if anything happend..depa bertanggungjawab dan bukan lari dari kesalahan.
.
Ok emak2. Kita kena juga tip top bukan takat tip top kat susu badan tetapu tip top jaga kesihatan. Tip top kat muka. Tip top kat tenaga.
.
Barulah takde orang boleh bising bila kita ambil sedikit masa perah susu masa kerja.
.
Nota Kaki : Zah ambil Set Kesihatan Optimum yang ada less 5% lagi bulan ini. If anything just whatsapp zah ye. 017 413 4689


posted from Bloggeroid

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics