Wednesday, November 25, 2015

Aktiviti Making More Milk Saya Lagi ☺



Hari ni aktiviti #MakingMoreMilk dah masuk hari ke #132.
.
.
Aktiviti di pejabat masih mcm biasa. Sebab kalau zah kurangkan. Risiko nak sampai 2 tahun tu kita tak tau lagi...sebab kali ni zah takde protection..hahaha dah tua2 ni malas pulak nak makan perancang bagai..so kita redah kasi pecah je lah..sebab tu zah penuhkan sesiap freezer.
.
.
.
.
Sebenarnya nak stick dengan jadual semasa bekerja memang agak sukar. Zah faham ada je kawan2 yg kerja di barisan depan. Doktor..nurse..bos... tp pandai2lah curi masa..pada zah... mengejar demand anak adalah tanggungjawab zah pada anak yang zah terpaksa tinggalkan dibawah jagaan pengasuh.
.
.
.
.
.
Alhamdulillah. Allah mmg bagi zah susu yang cukup untuk afiq. Tp zah wajib jaga kesihatan dengan baik. For me. Kesihatan ibu ni sangat berharga. Kita bukan sekadar kilang susu. Kita ni kilang segala kilang gitu.
.
.
.
Malah kilang suami jugak..hahaha korang jangan ambil berat na..maksud zah..kita ni kenalah juga jaga demi suami kita tu..
.
.
Sebab semasa tempoh menyusukan anak ni. Emosi dia lain mcm sikit bila hormon ibu akan jadi sedikit kacau bilau.
.
.
Ok korang. Susu sikit. Susu banyak bukan ukuran. Janji susu cukup. Sebab tu ada fasa2 kita dibolehkan perkenalkan anak dengan solid food.
.
.
Nanti zah share lain.
Susukan anak dengan gembira.

Salam sayang
Kak izzah
017 413 4689

#AnakHebatDenganSusuIbu
#SusuIbuHakAnak
#breastfeeding
#penyusuansusuibu

posted from Bloggeroid

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics