Thursday, October 15, 2015

Tips Bersalin Masuk Majalah Pa&Ma

Hihihi 2 hari lepas kawan-kawan dalam whatsApp bagi gambar ni..
.
Tak sangka la jadi pilihan untuk masuk dalam majalah.
.
Yup...protein sangat bagus untuk elak daripada kena jahitan banyak masa melahirkan anak.
.
Paling seksa bila kena gunting..memangla ada yang kata kena gunting lagi senang..ish2..ishh.. sakit oii...nak duduk pun jenuh bersimpuh takut jahitan luka balik.
.
Episiotomi tu boleh buat wanita melahirkan jadi trauma..nak masuk toiletpun takut..nak menyusukan anak pun seksa.
.
.
Mcm zah baru ni..baby lahir 3.28kg ada koyak sikit..jahit sikit tp hari ke 5 dah baik..huhu kalau masa anak2 lepas 2 minggu juga menahan seksa. Masa akmal lagila..1 bulan duduk bersimpuh..nak buang air pun berdiri..hahaha
.
Ok tips untuk korang. Kalau nak amik protein..boleh amik ESP Shaklee. Amal 3 sudu 2 kali sehari. InsyaAllah akan jaga vagina dari koyak rabak.
.
Btw..teknik nak melahirkan pun penting..jangan teran keluar..tp biarkan tunggu baby sendiri ready nak keluar..rasa ring of fire tu memang bestla...
.
Love.
Izzah

Nota Kaki : Setong ESP berharga RM150.00. Nak harga best boleh whatsApp zah +017.413.4689

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics