Saturday, October 24, 2015

Saya & Pantang 100 hari ☺

SET BERPANTANG 100 HARI IBU ANAK EMPAT.
👠👜👠👜👠👜👠👜👠👜👠👜👠

Siang tadi ada yang bertanya. Kak Izzah ni ambil apa masa dalam pantang?

Tara.....nila jamu moden yang kak izzah ambil tanpa jemu. Benda baik harus dikongsikan...so akak share la ye...

Untuk makluman ni 1st time zah mengandung, berpantang & menyusukan anak dengan Set hebat ni.

Zah cakap hebat sebab kesan dia superb!!!....masa pregnant awesome. Masa bersalin awesome...masa berpantang pun terbaik..malah now 100 hari dah zah still ambil benda yang sama.

Apa yang banyak sangat ni?

Ok meh nak share...selepas bersalin, ibu biasanya akan kepenatan selepas mengharungi sakit bersalin. So sangat letih dan kalau zah sendiri sangat lapar..hahaha..

Keluar dari labour room..zah akan makan..isi perut then zah terus amik vitamin yang dalam bekas bulat tu. Vitalea, vitamin C, b complex dan zinc complex.

Alhamdulillah...zah takde rasa keletihan melampau..boleh berjaga menyusukan afiq untuk pastikan dia buang air besar dan kencing hari pertama..masa tu memang df sungguh2...sebab nak kiar cepat2..maklumlah raya..hihihi sian anak-anak...

Apa yang zah perasan sangat..malah husband pun tegur..dia kata zah lebih BERTENAGA. Tak nampak macam sakit bersalinpun...kiranya muka pun fresh takde pucat-pucat.

Then...mcm biasa..nak bagi lega kejang2 kaki....nak bagi tido lena..nak bagi lawas dan senang membuang zah makan OSTEMATRIX. yang 4 biji dalam bekas bertutup tu..

Btw...zah masa day 2 susu memang dah overloaded..subhanallah sampai bengkak...zah makanlah LECITHIN. Yang warna oren tu...alhamdulillah takdelah bengkak melampau dan takdela sampai demam..

And...paling best...alfalfa jamu terhebat abad ini yang bantu zah turunkan jaundice afiq syawal.. lega uolss...zah minum air herba dan makan jamu..naik mencanak bacaan jaundice..fuh stop segala herba tu makan alfalfa terus turun dengan baik...best!

Oh ye..kesan lain yang zah rasa adalah zah tak kena sakit rengat masa afiq ni. Ingat lagi masa amani dan aqilah juga akmal..awal2 dah sedia ubat tahan sakit..seksa giler kalau kena rengat..

Bonus lain : Vitamin ni Bf friendly. Muka fresh. Lebih sihat. Rahim cepat kecut. Luka cepat baik. Mak tak penat.

Zah anak empat kot. Kalau takde backup semua ni mau pengsan tengah jalan..hahaha dengan kerja kat office lagi.

Kesimpulan : 10 bintang uolss.... memang puas hati habaq hang..! Badan walaupun tak dapat lagi 48kg berat sebelum bersalin..tp insyaAllah berkat breastfeeding...mesti boleh punya. 🌞🌞🌞...nak sembang lebih mai ler contact zah ye. Special consultancy gitu.

Less 5% dan free Multivitamin hanya sampai 31 Oktober 2015 sahaja. Lekas sebelum terlambat!

Ibu Anak Empat Yang Gigih
Izzah | +6017-413 4689

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics