Friday, October 23, 2015

Info Susu Ibu : Apa Yang Ibu Makan?


Seorang ibu menyusu boleh MAKAN apa sahaja yang di mahukan. Jadi adalah tidak perlu kita mengelakkan untuk makan pedas misalnya tau kurangkan bawang putih atau mana-mana makanan yang dikatakan pantang untuk anda.
.
Kalau Zah key wordnya adalah sederhana. Makanlah apa yang anda nak makan tetapi jangan melampau dan berlebih-lebihan. Even, anda yang tak makan makanan sihatpun still leh hasilkan susu ibu yang berkualiti.

Kenapa?

Susu ibu terhasil daripada semua komponen nutrisi yang ada dalam badan ibu.

Jadi.

Kalau ibu yang tidak jaga makannya..macam yang zah tulis kat atas..makan je apa yang nak makan..ada pula kata kena makan banyak-banyak untuk hasilkan susu yang banyak....macamana ibu nak sihat? Semua nutrisi dalam badan ibu, kalsium, protein, dan lain-lain yang ada dah masuk dalam susu ibu...lastnya ibu tinggal tulang :)...

Pengakhirannya?

ibu akan kekurangan vitamin dan minerals, end up..ibu jadi moody, akan jadi letih dan tidak sihat. Dengan makan makanan yang sihat, ibu dapat mengembalikan nutrisi kedalam badan mereka.

Dengan makan makanan sihat, diet seimbang semasa menyusukan anak. Ibu juga akan pulih lebih cepat selepas bersalin, lebih bertenaga dan baik kesihatan secara keseluruhannya.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Selain makan makanan sihat dan seimbang, zah juga mengamalkan Set Kesihatan Optimum yang terdiri daripada pelbagai vitamin yang diperlukan dalam badan. Jujur, bersalin kali ke empat, berpantang dan menyusukan anak kali ini zah lebih cergas dan sihat.

Alhamdulillah, takdelah moody dan rasa letih melampau..

Nota Kaki : Set ini akan habis promosi 5% diskaun dan Free Multivitamin bernilai RM90 pada hujun bulan ini 31 Oktober 2015. Zah sangat sarankan anda beli set ini kerana ia bertahan dari 1 ke 6 bulan mengikut vitamin yang ada.


Info : http://breastfeeding.about.com/od/momsneedsandbenefits/a/A-Breastfeeding-Diet.htm

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics