Wednesday, September 02, 2015

Muhammad Afiq Syawal : Anugerah Terindah



#AfiqSyawal baru lena...fuh...boleh tahan dia sekarang..menyusu agak lama jugala...hihi suka mama..biar dia sedut banyak sikit kalori..Burn more kalori mean mama can kurus...hahaha...
.
Hari ni hari ke 48 dah. Sat je masa berlalu..afiq ni jenis bangun awai..so.. biasanya awai pagi tu mama agak terkejar-kejar juga...solat subuh. Siapkan sarapan kakak dan abang. Siapkan depa g sekolah..setel baju keje ayah..
.
But mama is enjoy..afiq pun bukan jenis nangis kuat-kuat..sejak lahir..alhamdulillah..Allah izin afiq mudah dijaga...memang antara doa mama sejak mengandung lagi..
.
Lusa nak ajar dia bottle feeding. Doakan dia mahu dan mudah diajar mcm kakak depa na..hihi..bijak manapun anak kita..mak kena lagi bijak..insyaAllah..
.
Kalau kira masa tu..rasa baru lagi mengandungkan dia..dalam mama sibuk-sibuk masa kat office baru.. mama memang super aktif masa mengandungkan dia...siap bertugas masa pilihanraya lagi..best!.
.
Btw....afiq ni lebih tenang budaknya. Mama percaya semuanya bermula sejak awal mengandung..kemudian kelahiran puka tanpa paksaan..takde ubat-ubat sintetik menggangu..
.
Masa berpantang 14 hari pertama tu afiq memang bagi mama sembuh sungguh-sungguh..takde lansung meragam..rasanya baru sekali dia berjaga malam tu pun sebab mama tak jaga makan..hahaha ingatkan boleh makan kentang..rupanya perut afiq takleh terima susu perisa kentang...sian dia..kembung masa usia 30 hari..
.
Tapi dalam sakit-sakitpun dia relaks je..takdelah meragam namgis teruk tp nak mama peluk..tido atas mama sahaja..
.
Doa mama..dia serasi juga dengan pengasuh yang besarkan kakak-kakak dan abang dia..insyaAllah minggu ke tiga september mama nak try send dia..bagi dia biasa dok umah orang..walaupun mama berat hati.
.
Mcm ni kot perasaan mak-mak bekerja...seronok sebenarnya stay at home mom...balik sekolah anak-anak kejar mama..cerita macam-macam. Makanan anak-anak terjaga..ada waktu rehat. Main semua..belajar..
.
Korang doakanlah ye zah naik rank shaklee..cepat sikit setel semua hutang..nak keje dari rumah je..hahaha..
.
Ok bye..nanti sambung lagi.


posted from Bloggeroid

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics