Monday, September 07, 2015

Low Milk Supply dan Kesihatan Ibu

Hari ke 53 meneruskan penyusuan susu ibu untuk anak ke empat.

Kalau ikut stok susu dalam deep freezer tu memang dah banyak.separuh dah terisi..gigih juga ni nak ajar #AfiqSyawal minum susu perahan.

Baru hari ke tiga. Standart dia leh habiskan 2 oz je satu sesi..sat g petang lepas mandi kita bagi dia lagi.

Hari ni nak share pasal HB low masa pregnant...tu pun sebab kawan zah ada maklumkan dia ada masalah HB..amik pil iron dan vitamin C..dalam seminggu dah nampak beza..biasa dapat 2 oz..tp lepas usaha naikkan HB dia dah dapat 5oz per session.

Zah lega sangat buat masa ni memang nak kata susu meriah juga. Since hari kedua tu susu memang cukup untuk dua orang.Anak no 3 minum ebm. Anak no 4 direct feed...

Sebab zah pun ada masalah HB low masa pregnant..baru ni masa sebulan tu cheq 10.9 je..huhu dah makin berusia ni makin kena jaga kesihatanlah..

Kaitan HB low dan penyusuan ada dikongsikan dalam banyak artikel dalam bahasa English...rajin-rajin google dan baca ye..

Antara yang boleh korang baca adalah link ini : http://www.motherandchildhealth.com/Breastfeeding/Becky/hindrances.html

Apa yang zah boleh sarankan. Pengambilan Set Kesihatan Optimum Shaklee seperti adalah untuk menambah baik kesihatan ibu itu sendiri.

Thats why kena beli dengan mereka yang bertauliah. Kena tahu latar belakang ibu baru leh suggest...and insyaAllah jika buat dengan betul. Konsisten dengan direct feeding dan pumping.

Susu Ibu pasti cukup untuk anak kita.

Love.
Noorharizah Azfar
017.413.4689


posted from Bloggeroid

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics