Saturday, August 22, 2015

Tips Mengurangkan Sakit Bersalin

EPIDURAL SEMULAJADI USAHA MENGURANGKAN SAKIT SEMASA KELAHIRAN
😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥

Sape yang pernah lalui sakit semasa hendak bersalin memang akan ingat sampai bila-bila.

Sewajarnya biarlah kenangan itu menjadi kenangan manis dan bukannya kenangan pahit yang meninggalkan trauma pada ibu.

Zah nak share cerita semasa turun tanda nak melahirkan anak ke empat zah hari tu. Kali ni..husband zah kata zah dah profesional dah..maklumlah anak ke empatkan..tp jujurnya kalau takde ilmu memang tak juga dak?

Baiklah...nak tahu apa zah buat masa sakit dah mula mcm ada ke takde tu?

Semua sedia maklum yang zaemang malkan 4 biji ostematrix dan 1 biji b complex sepanjang kehamilan lepas...
Jadinya semasa sakit kontraksi sudah mula terasa..zah ambil juga dose yang sama ya..

Menurut kajian... pengambilan Ostematrix ini dapat mengurangkan stress...jadinya kita masa nak bersalin tu tekanan darah pun lebih stabil..segala saraf tenang...kurang gementar..

Pendek kata..epidural semulajadi dengan kos yang minimal dan tidak akan membahayakan ibu hamil/bersalin...kiranya takde kesan jangka pendek mahupun jangka panjang..

B complex pula adalah seperti pil tahan sakit yang baik dan mengurangkan kesakitan sementara nak bersalin tu.

Terus terang..kalau zah lambat sikit..tunggu tanda 2 minit-minit yang zah tak rasa tu..sesilap zah bersalin kat rumah dah..kiranya sampai hospital dah 5-6 cm dah.

Bestkan?

Tidak dilupakan bancuh 1 cawan air performance drink untuk beri ibu tenaga semasa di dalam labour room...zah hari tu lupa..maklumlah bulan puasakan..tp menurut kajian.. pengambilan performance drink dapat meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda,memberi tenaga dan memelihara bendalor dalam tubuh....insyaAllah next baby lah nak try. 😆.

Btw.
Untuk makluman korang.
Tiga vitamin ini hanya berharga RM220.00 termasuk postage.

Nak murah boleh add RM70.00 untuk membership Shaklee dan korang akan dapat free sebotol multivitamin bernilai RM95.00 ( Promosi sehingga Oktober 2015 sahaja).

More info waasap kita lelaju na.

Izzah | 017.413.4689

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics