Friday, July 10, 2015

Kelahiran 101 : Real Contraction, False Labour, Brixton Hicks

Hihi belum lagi bersalinnya..bila tu tak tau..just waiting...mcm2 baby adik ni..ingat nak keluar since 2 weeks yang lepas lagi sebab dah mcm ada leaking. Bloody show...

Last2 now mama still boyot ni hah.

Contoh mcm semalam. Mama rasa dah sakit2 kat office. Bawa ketapun menyenget2 layan contraction. Tapi non hadonya tetap...tak taula false alarm ke false labour...



Siap bawa anak-anak tawaf kat Perda Mall. Bawa tengok movie. Shopping..buka puasapun ada gak contraction..

Mcm pagi tadi..elok siap nak g keje..rasa dah sikit2...so decide untuk sambung cuti lagi..

Hihi elok tengahari takde lak dah..



Anak-anak ni dah tak sabar nak dapat baby...depa hari2 sembang dengan baby..amani pun dah mula tunjuk tantrum akal banyak.

Selalu rasa nak buat mama jadi hijau. Nasib amani rapat dengan ayah dia..so memang banyak masa ayah yang layan karenah anak-anak.



Sebenarnya due date bila?

Zah ada banyak tarikh sebab bila scan baby adik agak big..penangan Set Kehamilan Shaklee gamaknya..cukup sifat..gemok montel jugak bila g scan dia ni...

Mak dia je berat dah turun..last week turun 500 gram..rasa minggu ni turun juga sebab makan memang tak lalu dah..banyak minum air je..

Ok korang.

Nanti zah update lagi.
Selamat berpuasa.
Zah masih puasa penuh 23 hari.
Korang macamana?

Love.
Izzah

posted from Bloggeroid

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics