Saturday, June 27, 2015

Kelahiran 101 : Baby adik dah tunjuk tanda

Sebenarnya last week jumaat zah rasa mcm air ketuban leaking. Tp g scan doktor kata air masih cukup. So zah dapat ubat untuk kurangkan contraction.

Tapi jumaat baru ni. Masa kat office..zah rasa something...bleeding pulak...huhuhu..so minta izin ketua jabatan balik umah...debar juga. Sebab satu apapun tak kemas lagi...hihi seru nak mengemas barang baby takdela kali ni..

Takde rasa gesaan nak bersalin. Zah tido rehat...Malam tu siapkan semua beg. Beg mama. Beg baby. Kali ni sebab tak cukup bulan. Mama decide bersalin kat Hospital Kerajaan.



Malam tu nekadla kemas baju. Zah memang takde pengalaman bersalin hospital kerajaan. Makanya dinding FB zah penuh dengan soalan je.



Memula memanh nak g GH penang. Tapi kawan kata kat sana tengah renovation. Maka zah bincang dengan suami untuk bersalin kat Hospital Kulim. 15 minit je dr rumah.

Untul barang baby masuk labor room zah sesiap bawa baju lengan panjang 1. Stokin. Tuala. Bedung dan Pampers...



Memandangkan kali ni zah juga decide amik Set Berpantang Shaklee. Makanya zah pun sesiap letak vitamin dalam casing dia. Once keluar labor room dah boleh amik dah.



Casing vitamin ni lawa sebab dia sekali dengan shaker...so lepas bersalin..terus shake ESP untuk tenaga jaga baby baru ☺.


Zah bawa Vitalea,b complex,zinc complex dan vitamin C...ada juga ostematrix,alfalfa dan lecithin...insyaAllah semua vitamin ni leh amik selepas bersalin. Tp kalau rasa baby ada jaundice. Tunggu 2 weeks baru makan alfalfa.



Kalau tanya zah..zah dah prepare ke belum nak jadi ibu anak 4. InsyaAllah dah. Memang tak sabar nak cergas super dupper balik..sebab banyak sangat benda suami bantu lately. Bulan puasa ni dia sorg je yg prepare semua...

Doakan zah ye kawan-kawan. Semoga baby adik lahir dengan selamat walaupun tak cukup bulan lagi. Allah tahu amana yang terbaik untuk hambaNya.

Love.
Izzah

posted from Bloggeroid

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ohw baru tau zah area Kulim .. husband pun org kulim.. tp now MIL , FIL dah buat rumah kg di Kepala Batas Penang ..

Mia said...

tahniah. memang terbaik set berpantang tu...

Zainab Norazman said...

wah.. baby ke 4 ya zah... seronoknya.... selamat kembali jadi bf mom hehehe

Zainab Norazman said...

^_^

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics