Tuesday, May 12, 2015

Set Berpantang : Pilihan Pertama Saya

Kurang 80 hari zah akan #berpantang sekali lagi. Kalau sebelum ni zah mmg akan makan jamu + vitamin sintetik.

Kali ni zah pilih Set Kehamilan Shaklee Premium ๐Ÿ˜†. Kenapa zah pilih shaklee?

Kerana Set Bersalin ini boleh diambil sejurus selepas bersalin. Tak perlu tunggu sehingga anak hilang jaundis. Set ini boleh diambil oleh ibu bersalin normal mahupun czer.

Selepas bersalin nanti terus dah zah boleh ambil Zinc untuk percepatkan pemulihan luka. Zinc juga mengurangkan keguguran rambut. Semoga rambut yang gugur kali ini tidak sebanyak semasa berpantang anak2 yg lain dahulu.

Vitalea yang terdapat dalam set ini membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh ibu baru bersalin. Tahulahkan.. masa berpantang banyak benda kita tak boleh makan. Jadi dengan mengambil Vitalea, zah akan mendapat nutrisi yang lengkap walaupun berpantang makan. Babypun nanti turut mendapat nutrisi melalui susu ibu.

Dengan B-Complex, zah juga tidak stress lagi walaupun rutin harian telah berubah dengan kehadiran baby yang selalu ingin menyusu serta maybe akan teruskan tandem nursing nanti. B-Complex juga membekalkan tenaga agar Zah tak kelihatan lesu.

Pernah sembelit? Harapan zah
Ketika bepantang kali keempat nanti, Ostematrix dapat menyelamatkan zah dari masalah sembelit. Memang takde sembelit langsung sepanjang preggy kali ini. Ostematrix juga membuatkan zah tidur lebih lena dan bangun pagi segar bugar. InsyaAllah. Tiada lenguh-lenguh badan walaupun beberapa kali bangun malam menyusukan baby adik nanti.

Selain Zinc, Vitamin C juga membantu penyembuhan luka di samping meningkatkan ketahanan sistem imun badan selain untuk memulihkan kembali kecantikan selepas melahirkan nanti.

Setiap pagi Zah juga akan minum ESP untuk beri tenaga segera. Tujuanny adalah untuk menjadikan kulit ibu yang berpantang lebih berseri walaupun sedang berpantang. Takdelah nampak kusam je kulit tu.

Alfalfa pula sebagai jamu perapat dan membuang segala kotoran yang disimpan semasa mengandung nanti. Harapan zah. Bila habis pantang suami leh senyum riang.

Manakala lecithin pastinya utk kembali kurus dan lansing. InsyaAllah...

Doakan zah tau!

Btw. 6 dari produk ini ada less 5%. Mai waasap untuk maklumat dan pertanyaan lanjut.

017.413.4689


posted from Bloggeroid

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics