Monday, May 04, 2015

Pregnancy 101 : Diet Lengkap Kehamilan

Menjadi ibu adalah satu cabaran yang besar...tambahan pula apabila seorang ibu itu bekerja dan ada anak-anak kecil yang perlu dijaga dan diberikan perhatian.

Tambahan pula bila ibu tersebut sedang melalui fasa kehamilan yang menyebabkan hormon tidak stabil. Perubahan emosi dan mood serta tingkah laku akan berlaku.

Dimana keperluan supplement untuk ibu hamil ketika ini?

Tambahan pula apabila selera mula hilang...muntah-muntah dan keletihan..sedangkan anak-anak yang lain perlukan perhatian. Rumah tangga mahukan sentuhan ibu dan ada perut yang mahu diisi dengan masakan seorang ibu.

Ketahuilah. Pengambilan supplement #shaklee iaitu daripada Set Kehamilan Shaklee akan membantu ibu menjadi lebih sihat dan kuat. Tiada peraturan yang khusus untuk seorang ibu hamil itu perlu ambil sepanjang kehamilan beliau.

Supplement yang baik adalah supplement yang mengandungi lebihan acid folik,zat besi, dan kalsium berbanding multivitamin biasa. Ia juga tidak boleh mengandungi Vitamin A dalam bentuk retinol yang boleh memberi kesan tidak baik pada bayi yang sedang membesar.Set Kehamilan Shaklee mengandungi semua nutrisi-nutrisi ya g diperlukan oleh seorang ibu hamil bagi menampung keperluan nutrisi yang tidak dapat dipenuhi oleh ibu hamil sepanjang kehamilan mereka.

๐Ÿ’–B complex Shaklee misalnya mengandungi acid folik yang diperlukan oleh seorang ibu hamil. Badan kita tidak mampu menyimpan acid folik dalam jumlah yang banyak. Oleh sebab itu doktor mengesyorkan kita mengambil supplement harian yang mengandungi 400 mikrogram acid folik pada 12 minggu pertama kehamilan. Sebaikanya mana-mana wanita yang ingin cuba hamil perly mengambil acid folik 3 bulan sebelum hamil bagi mengelakkan daripada risiko bayi mendapat kecacatan tiub neutral seperti spina bifida.

๐Ÿ’– Ostematrix pula akan membantu ibu hamil yang memerlukan kira-kira 1500 miligram dalam sehari. Pengambilan yang konsisten setiap hari dapat mengelakkan darioada kejang kaki dan sembelit semasa mengambil pil iron/ zat besi.

๐Ÿ’– Vitalea antara pilihan untuk menambah dafah bagi menyokong tumbesaran bayi. Tubuh kita memerlukan kira-kira 30 hingga 60 miligram zat besi setiap hari bagi menambah banyak bekalan darah sewaktu hamil.

๐Ÿ’– Vitamin C, Omegaguard dan Energy Soy Protein akan membantu ibu hamil menghadapi simptom kehamilan seperti rasa letih dan mual. Malah ia juga memastikan kita dan bayi mendapat semua sumber nutrisi yang diperlukan sepanjang kehamilan.

๐Ÿ’‹Sedikit rahsia Zah kuat sepanjang kehamilan kali ini adalah konsisten mengambil semua supplement di atas dan juga menjaga pemakanan sihat.

๐Ÿ’‹ Alhamdulillah. Zah masih cergas dan tidak mengalami keletihan melampau even sangat aktif di pejabat. Balik rumah boleh masak dan mengajar anak-anak.

๐Ÿ’‹Tidak mengalami sebarang masalah kesihatan sepanjang kehamilan. Ketahuilah ibu hamil yang sihat akan membantu tubuh menghadapi kelahiran yang tenang kelak.

Sebarang pertanyaan boleh waasap zah ye....017.413 4689.Love.
Izzah

#pregnancy
#kehamilan
#mmigers
#mmshaklee

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics