Tuesday, May 26, 2015

Breastfeeding 101 : Kelas Penyusuan Susu Ibu dan Pengendongan 1.0

Alhamdulillah, pada 23 Mei 2015 yang lepas. Zah sempat meluangkan masa untuk memberikan ceramah Penyusuan Susu Ibu anjuran Brainy Family Education Supplies yang sudi jemput zah sebagai penceramah :)




Tahniah kepada penganjur,
 walaupun hanya sekejap buat promo,
 sambutan yang diterima amat menggalakkan.
Alhamdulillah, ramai juga ibu yang hadir :)



Zah dapat pengesahan untuk adakan program memang last minit,so amik waktu lepas kerja untuk siapkan slide. Alhamdulillah 2 hari perah otak..selesai jugala slide yang nak dikongsi.




Alhamdulillah, zah ada beberapa buku rujukan yang mudah dan senang faham. Buku-buku ni juga yang zah share kepada peserta yang hadir untuk baca dan gunakan sebagai rujukan. Ada banyak website dan blog yang ada pelbagai fakta tertentu. Jadi dengan adanya sumber rujukan yang tepat, para ibu lebih mudah mendapatkan malumat yang tepat.







Ini antara tips yang zah kongsikan dengan para ibu, Alhamdulillah kami memang sembang banyak sampai masa 2 jam yang diberikan tu tak cukup.



Antara yang zah kongsikan adalah cara menyimpan EBM yang tepat.
banyak sangat rujukan.
so zah bagi mereka link ini untuk korang senang baca dan faham cara
menguruskan EBM yang tepat.
Banyak sangat yang di kongsi di FB tapi tak tepat dan mengelirukan 

dan berikut pula antara tips-tips yang kita boleh gunakan bagi menghadapi bulan puasa.








Terima kasih kepada semua yang hadir.
Alhamdulillah, seronok sangat berkongsi
yang penting macam zah cerita dan kongsikan dengan peserta
as long as baby menyusu dengan baik
berat baby naik
baby takde masalah
jangan terlalu memikirkan pasal susu pekat, susu cair
nak fikir susu banyak pun jangan
janji susu cukup dahla..
susu kita akan terhasil cukup dengan keperluan baby kita.


With Love
Noorharizah Azfar Binti Ali Bahrun
Kaunselor Laktasi
Malaysian Breastfeeding Peer Counselor
017-4134689

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics