Wednesday, April 08, 2015

Kehamilan Ke 5 : Baby Adik dibulan ke enam

Subhanallah..cepat betul masa berlalu..bonda dah jarang bercerita mengenai kehamilannya kali ini berbanding kehamilan bonda yang lepas-lepas..hihi tapi jangan risau, bonda agak aktive di instagram sekarang..mai follow mai..:) @harizah_azfar.

ok...baby adik dah genap 24 weeks..bonda memang seronok layan dia dalam perut ni...2 haril lepas kemain dia senget-senget dah..nak pusing bagi betui kot..sebab masa p scan dia dok breech menyeget...pregnant kali ni 1st time bonda ada masalh uri kat bawah tapi syukurla tidak menutup laluan keluar baby adik..so mama usaha dengan mengambil protein lebih dan kurangkan karbo...doa-doa harian memang tak lupa..semoga baby adik mudah dilahirkan sebagaimana kakaknya nanti...


Sebenarnya pregnant kali ni la paling lambat mama shopping..hahaha selalu by 6 month ni dah selesai dah..sebab tak tahu jantinala..so mama agak tak kuat nak p shopping...banyak kenal beli baru sebab harta karun abang dan kakak-kaka dia dah bagi kat sepupu depa...now mama dah boleh shopping sebab dah tau gender :p...




alhamdulillah, mama masih kuat nak asuh anak-anak..makan pun still masak, kerja rumah still buat..tak larat buat semua mama buat pelan-pelan...nasib baik kak ngah dan abang long tu dah boleh tolong sikit-sikit...,jadinya adalah peneman kemas umah :)


oh ye, preggy kali ni mama lansung takde masalah kesihatan macam yang lepas-lepas...memilih untuk setia dengan produk-produk shaklee tu memang pilihan yang tepatla..alhamdulillah, takde kejang kaki, takde letih melampau, takde tido tak lena..HB je agak jatuh :p tapi mama still teruskan makan vitalea n vita c dengan penambahan zinc complex....lagi 3 bulan ni mama memang akan konsisten dengan ESP..takmo ada masalah terkoyak masa melahirkan nanti :)

oh ye, mama pun ada beli extra BP tau..hahah saje nak bagi hadiah sendiri..insyaAllah kali ni mesti cukup 2 tahun juga macam akak dia...zah beli extra BP sebagai hadiah je, FS zah still boleh guna, medela harmony yang manual pun ok lagi....tinggal beli botol ebm n liner je...:)

Persediaan lain untuk berpantang nanti, dalam kepala ni nak beli set luaran nona roguy + dalaman pakai Shaklee je...yang lain semua ada dah...ish...insyaAllah semua persedian kena selesai sebelum puasa..maklumlah baby raya ni..bila-bila je boleh keluar...doa2la mama dapat beraya makan puas2 dulu ye :)

ok tu je..
nanti sambung lagi ye...

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics