Wednesday, December 31, 2014

Entry 84 :90 > Entry terakhir penutup 2014 yang hebat



Alhamdulillah, selesai urusan di pejabat...mari kita tulis entry terakhir untuk tahun 2014.

Kalian bagaimana?

Apa pencapaian sepanjang tahun 2014?

Azam 2014 dah tercapai or tahun 2013 punya pun terbengkalai?

hihihi...zah alhamdulillah...

banyak pencapaian yang zah banggakan sepanjang tahun 2014 ini.

ada juga kenangan yang sedih, tp zah pasti..yang sedih tu sebab Allah sayang kita :)


ok,

meh nak share apa kegembiraan sepanjang tahun,

tahun 2014 adalah tahun zah dengan Shaklee,

alhamdulillah setahun yang membanggakan sebab zah dapat pendapatan sampingan yang sama banyak dengan gaji zah sebagai N27 dalam kerajaan..

Bermula januari 2014 zah naik rank supervisor dan dapat 4 angka income :)

kemudian,

Zah dapat tukar office baru,
memang BANYAK sangat kena belajar kat office baru
tambah nak kena handle orang-orang yang dah biasa dengan cara lama
tapi zah anggap itu cabaran paling besar,
but....I ok je...buat mana mampu selagi boleh.

lepas tu, Zah dan suami dapat kunci rumah kedua kami
rumah sekarang,
kitorang masuk bulan 5,
alhamdulillah, dari pendapat shaklee
plus sedikit simpanan zah
zah dapat sambung belakang dan bilik tidur
beli peralatan rumah
semuanya guna duit shaklee 60% dan 40% guna duit simpanan
best sangat.

tahun ni juga zah sambut ulangtahun kelahiran ke 31 di rumah baru
dengan family zah,
ibu, ayah dan adik-adik beraya kat rumah baru kami.

apa lagi ye...
oh ye...
masih dengan shaklee
zah juga berjaya turunkan berat badan almost 13kg
dari berat asal.

alhamdulillah..
kira guna 6  bulan produk shaklee
masa raya tu memang kurus sangat.

mana tahu lepas kurus,
zah dapat rezeki preggy anak ke4 tp tak lama
dia gugur masa minggu ke 5

dan alhamdulillah
genap amani anak ketiga zah 2 tahun,
iaitu,penutup 2014 zah dapat berita gembira,
zah hamil semula...

alhamdulillah.

2014 tahun cabaran besar, sebab anak-anak semuanya perlukan more komitmen dari zah dan suami
insyaAllah 2015, zah dan suami dah mula rangka jadual mereka belajar.
selain dari sekolah, mak ayah pun kena tutun padang kan?


emmm...

so apa perancangan 2015?

misi paling utama
tak nak lompong dalam ibadat..
insyaAllah bila penuh + buat sunat
apa sahaja misi 2015 pasti tercapai.

tahun 2015 tahun kita kena berjimat sebab banyak barang akan naik harga
malah, baby pun lahir tengah tahun 2015
so memang zah kena jimat banyak.

nasib ada shaklee uolss
busuk-busuk rm1500 dalam tangan bersih
belum masuk gaji ye.

so if korang rasa
nak extra income
jemputla baca entry zah pasal shaklee sepanjang tahun 2014
bukan kerja mudah tapi kalau usaha
pasti ada sinar kejayaan.

doakan zah Coordinator 2015 ni dengan 3 leader efektif.
insyaAllah

2013 vs 2014
insyaAllah sukses 2015 :)





No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics