Wednesday, December 10, 2014

Entry 79 : 90 > Ulangtahun Nurul Qaireen Amani : 2 Tahun Usianya

Maafkan bonda wahai anakanda Nurul Qaireen Amani.

agak terlewat menulis entry kelahiran mu.


dah 2 tahun.
tapi amani masih manja.


Tengok gambar ni pun dah tau yang amani ni manja..
pantang mama hilang sebelah dia.
nangis dia bagai nak rak..
kena tegur sikit, dia cebik muka sedih ooo
sayang sangat budak manja ni..



Amani, 
Alhamdulillah...sudah dua tahun melunaskan misi menyusu bersama dia.
Langsung takde masalah susu sepanjang bersama amani
kebetulan,
masa amani ni...zah tak mengandung awal..
jadinya amani banyak melekap dan menyusu direct je dengan bonda.
Alhamdulillah.


Opah amani selalu kata yang amani cantik.
Antara sebab rambut amani kerinting...hihih memang comel!
alhamdulillah,
amani sangat baik di meja makan
so zah memang takde masalah nak bawa amani ke kedai makan or kat rumah..

menggunakan kaedah Baby lead weaning memang mengajar anak-anak kita manners di meja makan...setakat sudu garpu tu..amani dah terror guna..

bersepah?
biasalah..lama-lama oklah..


bab belajar dan copy paste ni amani memang terror.
kebetulan abang dan akak ngah dia rajib belajar kat rumah
so amani dah menurun sikap tu sama
semoga sikap rajin ni sampai besarlah

amani suka ambil buku
dan minta kita baca.
dah pandai menconteng dan guna warna untuk mewarna
belum kemas tapi sekurang-kurangnya pendedahan dah  ada.


Amani suka baby..
tapi baby boy dia obses...hihihi
sebab apa?
bila nampak baby girl amani buat tak tau sahaja..
tapi kalau baby boy..laju je di tunjuk...hihihi
semoga amani nanti kalau ada adik, dia baik-baik sahajala..


amani 2 tahun dah boleh cakap 3-4 patah perkataan.

paling jelas sebut anak sape?
anak ayah.
ayah nama apa?
ayah Zaidi..

hihi..
budak yg rapat Dgn ayah since dalam pantang...
alhamdulillah..memamg manja dengan ayah. 

Kalau nangis teruk. Bagi je amani kat ayah...senang bonda...cuma menyusu je...dengan mama.....yang lain urusan ayah....

doakan amani sihat, amani mudah dibesarkan...misi mama untuk amani adalah potty training pula...insyaAllah..doakan sukses ye!

Happy Birthday Amani.

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics