Friday, October 17, 2014

Entry 69 : 70 - Tips Diet Izzah.



hai korang.

ada yg orang tanya Zah makan apa sampai kurus sangat.

Baru ni jumpa mak zah pun Mak zah suruh stop diet...hahaha

zah taknya diet melampau. makan sehari 5 kali tu pun selalu buat.

tapi zah kira kalori, junk food zah stop, fast food zah tak makan dah...air bikarbonat pun tak minum...lama sangat dah tak minum..

kalau tak dulu kejenya MacDonald or KFC tu menu wajib uolsss ....huhu sejak zah amik supplement shaklee memang nafsu gajah tu tak menggila sangat mcm dulu-dulu.

kira kalori susah?
takdelah susah mana sebab practice make perfect uolss...

Google pasal kalori makanan.
Google macamana nak Bakar kalori tu if kita ambil lebih.

mengambil nasi semasa diet bukan masalahpun sebab ada juga makanan lain jika diambil secara berlebihan akan menyebabkan kalori intake yang korang amik akan berganda.

OK zah kongsikan apa yang zah amik seharian ya.

10 biji alfalfa selepas subuh memang jadi amalan zah sejak dari dulu. Alfalfa ni bagus, bukan untuk kurus sahaja, masalah wanita, reading, kulit semua selesai. Malah alfalfa ni akan bantu serap minyak berlebihan yang badan kita tak perlukan.

then zah akan sarapan. kuantiti sarapan zah tak besar. zah amik beehun ke, kuih ke. cukup sekadar alas perut. selalunya zah akan breakfast on the go dengan ESP dan jus Oren je... sarapan memang tak tinggal.

then jam 10 pagi zah selalunya akan bancuh cinch tea. Cinch tea ni bagus sebab dia bagi zah tenaga, tak mengantuk dan meningkatkan metabolisme. Bila metabolisme tinggi berat senang terbakar tau...

bila cerita bab metabolisme yang terbakar kita perlukan otot untuk bekerja. Sebab tu zah breakfast on the go guna ESP. Lemak tukar dengan otot, otot bantu bakar lemak...hihi

Ok, bab nasi, makan juga. yang ni zah amik 1/4 Dr saiz pinggan. Pilihan lauk pula, zah suka amik sup, ikan dan sayur.

lepas makan selalunya Zah akan makan lecithin 6 biji.

petang, jarang dah lapar. balik Rumah

masak untuk anak-anak dan kuantiti yg zah makan pun still sama. Kadang makan lauk je.. hihihi

oleh kerana Zah masih BF amani. Zah juga perlukan tenaga masa malam. sebab selalunya bila amani non stop bf,zah akan berjaga malam bancuh Milo cicah biskut...hihi so zah akan bancuh lagi ESP Dan collagen...

kuantiti ESP - 3 sudu besar setiap kali bancuh. zah juga akan makan lagi 6 biji lecithin dan 3 biji omegaguard.

air masak 2.5-3 liter sehari.
senaman zah banyak jalan.
kebetulan zah bf amani. so kaloripun senang terbakar.

ok korang.
jom kurus bersama.
feel free to contact me ya.

izzah
0194142469




No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics