Thursday, October 16, 2014

Entry 68:90 - Supplement yang diambil semasa menyusukan anak ke tiga.

Alhamdulillah
cepat sungguh masa berlalu.
minggu depan genap 23 bulan menyusukan anak ketiga zah yang comel tembam tu.

dia yang lahir sebagai lazy feeder, dilatih menjadi good and active feeder sampai sekarang.

Macamana nak buat?
Zah memang langsung tidak berikan|perkenalkan amani dengan botol susu sehingga seminggu lagi nak masuk kerja.

zah buat exercise oral dia. zah kejutkan dia setiap masa untuk menyusu, zah sering buat skin to skin, kanggaro care sehingga dia pandai menyusu sendiri..

korang, if ada masalah Menyusu. Elak dr berikan any FM,botol,puting ke..trust me anything akan selesai. jangan ikut sangat jiwa sakitla,jiwa seriaula dengar anak nangis...hihi 3 bulan pertama adalah FASA untuk anda dan bayi established Penyusuan. insyaAllah everything akan berjalan lancar.

bab supplement untuk IBU pula.
Zah akui, untuk anak ketiga ni zah memang amik shaklee.

kenapa?
adakah sebab susu zah sikit?
jujurnya, susu zah sangat banyak masa amik supplement shaklee pada disember 2014.

Zah amik sebab masalah diri sendiri. letih, tak productive dan lesu je sepanjang setahun breastfeed amani. gemuk pun ye jugak...hahaha

alhamdulillah. lagi sebulan nak cukup 2 tahun..susu ibu yang disimpan pun zah banyak bagi kat anak Susuan. rezeki kami tak putus.

korang.
kita makan supplement bukan sebab nak susu meriah macam air paip. tak perlu. tp kita ambil supplement sebab diri kita ni bukan untuk kita seorang. kita ada Suami. kita ada anak-anak lain, kita mungkin juga bekerja.

ibu yang sihat, kekal bertenaga akan hasilkan susu yang cukup untuk anak mereka. pegang INI sahaja.

Aku makan supplement sebab Aku nak sihat. bila Aku sihat, Aku nak bangun banyak kali untuk bf anak takde masalah, nak buat power pumping Tengah Malam takde hal. nak kejar waktu masa keje untuk perah susu tiga Kali sehari masa keje pun Aku boleh...

OK korang. zah IBU, isteri Dan berkerja. faham sangat situasi kita yang sibuk.

so, kesimpulannya. Sayang diri korang demi anak, Suami Dan masa depan.

with love.
izzah
kaunselor laktasi
0194142469

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics