Tuesday, October 07, 2014

Entry 63 : 90 -----> berpantang dengan Shaklee memang best!


 
 
Assalamualaikum korang.
 
Terima kasih sebab sayang dekat zah,
ramainya yang SMS dan WAASAP
bertanya khabar,
ucapan takziah di FB tu pun still dapat.
terima kasih.
semoga kita semua berada dalam lindungan Allah hendakNya.
 
zah banyak dapat nasihat kena berpantang
mak zah, suruh pantang 44 days.
jenuh wei..hahaha
tp ada juga nasihat suruh pantang 14 hari
so zah amik tengah-tengah
2 weeks oklah untuk badan kekal cergas dan sedap di pakai sehingga tua.
habaq kat husband,
dia ok.
mau tak mau kena setujula kan
badan nak pakai lama.
 
ok.
kebetulan zah sempat jumpa dengan Nutritionist Shaklee jumaat lepas
tanya dia apa vitamin yang sewajarnya zah amik sepanjang tempoh berpantang semasa keguguran ni.
sebab - keguguran ni special sikit.
jadinya, antara tips yang dia kongsikan adalah
ambil 4 biji vitamin e selepas makan
korang boleh klik laman web ni : -
 
antara khasiat Vitamin E adalah untuk menjaga dinding rahim
dan mengurangkan risiko keguguran.
 
selain itu, zah juga disarankan untuk menggandakan vitamin lain
 
4 biji vitalea
4 biji vitamin C
2 biji b Complex
2 kali ESP sehari -3 sudu setiap sesi
 
alhamdulillah - hari ni genap 8 hari zah miscarriage,
zah dah ke office.
pendarahan dah stop
badan kuat dan bertenaga
susu zah memang superb banyak
macam dalam pantang.
 
Alhamdulillah.
 
kalau korang tanya macamana leh gugur
salah satu sebab last month memang zah sangat stress kat office baru
stress dengan orang. stress dengan staff
balik nangis. balik nangis
seminggu jugakla
sampai suami jadi pemangkin semangat
kata zah hebat. zah kuat.
apapun, zah redha dengan kehilangan ni.
hanya Allah yang mengetahui segalanya :)
jujur, lepas keguguran isnin lepas
sampailah hari ini
zah belum lagi menangis
tiada air mata sebak
tiada air mata duka
 
Allah bagi zah kekuatan kat situ.
semoga kalian yang ada masalah yang sama ini turut kuat ya.
kita kena kuat.
 
Love,
izzah
019-4142469


1 comment:

ISMA ILYA AHMAD PUAD said...

Takziah ye kak zah... moga Allah ganti dan berikan yang lebih baik.. ameen.. saya pun berpantang dengan Shaklee.. Alhamdulillah badan cergas.. :)

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics