Wednesday, September 24, 2014

Entry 61 : 90 ~ Resepi Overnight Oats With ESP

 
Kamu tahukan.
Sarapan itu penting.
Sarapan yang sihat.
Akan mencetuskan tenaga yang berpanjangan dan
membantu sel otak berfikir sepanjang bertugas seharian.
 .......

Alhamdulillah.
Allah izinkan zah buat hari ni.
Untuk bekal sarapan suami dan diri zah

Suami bilang.
Kalau esok takde jangan hairan.
Hihihi takut malam karang dia lapaq.
Hilang 1 bekas oat ni.

Nak order ESP?
Mehla cari zah ye.
Sesuai untuk anda yang mahu kurus dengan sihat.
 
*****************************************************
 
tu status zah beberapa hari lepas,
hari ni baru berkesempatan untuk buat entry penuh.
so jom layan....:)
 

 
Dua hari lepas, Zah dah mencuba satu resepi yang popular kat FB.
 
Oats yang dimalamkan semalaman dengan ESP dan geng-geng sihat lain.
Ni resepi zah ye :)
 
 
ESP - 3 sudu
Zah bancuh dengan shaker Shaklee je.
 

 
So letak sesudu besar yogurt - ikut korang nak masam lagi, boh la lebih sikit.
letak susu segar - kalau nak boh esp sahaja tanpa susu gantikan dengan air sejuk.
 
kemudian, letakla semua bahan yang korang suka.
 
zah beli jenama Yogood ni -dia ada oat, bijirin dan lain-lain benda berkhasiat.
so overnight oat korang memang akan jadi sangat sedap dan bergaya
 
suami zah siap pesan suruh boh banyak kekacang lagi
dan dia minta buat lagi..
sedap!
 


Lepas dah letak ESP yang dibancuh dengan yogurt dan susu segar tu.
kita kacau oat bagi ssedap rasa...boh la buah-buah yang korang suka.
zah bubuh kiwi - tp husband tak suka,
so...zah ubah resepi letak anggur  - sedap sangat!
malah mengenyangkan...
 
 

 Milk Booster zah ni...hihihi
Tapi ingat tau!
milk booster sahaja tak jadi kalau korang malas perah susu.
tak bertahan weh...
so rajin-rajin perah.


 

Noorharizah Azfar
0194142469
 
 
 

1 comment:

Ayu Zalini said...

Zah,
Ni nak kene letak dlm peti ais ke boleh je dok kat room temperature?

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics