Friday, August 29, 2014

ENTRY 51 : 90 ------> Perjalanan Penyusuan Yang Paling Lama

 
Hai korang.
 
Hari ni nak share pasal zah dah menyusukan dan memerah selama 1 tahun 9 bulan!
 
sebenanrnya satu pencapaian yang paling lama dan terbaik zah buat!
 
syukur pada Allah yang mengizinkan segalanya ini


 
amani,
gaya menyusunya unik
dia suka ngempeng
dari lahir
sampai besaq ni
dah lepas susu dah, mama alih dia jaga
dia akan mula menyusu start mama balik keje
2 jam..pastu dia sibuk iku ayah solat, makan, main belajar ngan kakak dan abang dia
lepas tu...dia akan ajak mama dia masuk bilik tidoq.
jam 10 malam insyaAllah amani akan mula lelap
 
dia tidoq, tp jarang mama leh bangun tinggalkan dia
selalu kalau subuh
bonda biaq ja dia nangis..hahaha
 


 
susu botol amani mmg tak minum dah sekarang
so susu perahan zah memang sedekah kat anak susuan zah muhayra
daipun dah besar dah, setahun 8 bulan dah umur dia.
insyaAllah lagi banyak bagi lagi banyak susu kita ni.
hujung minggu ni maybe zah hantar last kopek punya stok...
syukur pada Allah.
 
zah memerah sekali je kat office skrg :) - sekadar lepaskan beban...hihih
kadang dapat 10oz
kadang dapat 5oz je
tu pun ssyukur, yang penting susu masa amani direct cukup.
ebm bukan lagi priority zah
 
esp - alfalfa - ostematrix
memang zah tak tinggal
alhamdulillah
penyelamat untuk tenaga yang memang kurang sangat tido lately
 
with love
izzah

3 comments:

Anonymous said...

assalam...

kalo kat nusery amani minum susu camana ya kak?

Noorharizah Azfar said...

amani just makan n minum mcam biasa je, dah tak minum ebm since dia umur setahun 6 bulan :)

Suhaila MS said...

Assalam kak, ni sue dr astro. boleh sy tau apa menu yg akak sediakan untuk amani di nusery ya?

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics