Wednesday, August 27, 2014

Entry 49 : 90 -----> Testimoni Pencuci Pinggan Terbaik Dunia!!!

Kisah ini adalah kisah benar oleh seorang LELAKI.
Orang kata, lelaki ni jujur bila cerita bab testimoni kan?
meh baca ye.
.....................................................................................................................
 
 
Dari kecil, saya memang ditugaskan untuk basuh pinggan (where my younger sister kena sapu sampah).

Dan sepanjang pengalaman saya kena basuh pinggan ni (dah kahwin pun ada juga time yang kena basuh pinggan), saya amat particular pasal cecair pencuci pinggan mangkuk (haha, jangan gelak).

Pernah saya cakap kat wife "Kalau nak abang basuh pinggan, beli Glo. Tak nak pencuci yang lain. Tak power".

S...
o, wfie pun beli la Glo walaupun dia suka Sunlight. Tapi tak dek la saya hari hari basuh pinggan pun

Cuma recently, saya semakin seronok basuh pinggan mangkuk yang banyak kat sink tu sejak dia gantikan Glo dengan Shaklee Hand Dish Wash liquid.

Satu sebab bau dia. Macam bau limau original. Seriously. Macam kita perah limau yang boleh nak minum jus tu.

Kedua sebab dia senang gile dibilas (part ni paling suka) walaupun dalam masa yang sama cukup kuat tanggalkan minyak-minyak tu.

Saya paling meluat bila sabun kat pinggan tu payah nak hilang walaupun dah dibilas-bilas. Nak bilas cincai tak berani sebab detergent tu. Kadang-kadang sampai basah baju sebab bilas teliti sangat. This time, no more

Ketiga, sebab pakai setitik (literally) sahaja untuk separuh sink (amacam?). Ini bukan rekaan. Tried and tested. Saya titik kan terus pada span (dah bancuh dengan air). Buih keluar tak habis2 LOL.

Whole heartedly recommended.

Using is believing. Ilmu yang baik, wajib saya sampaikan (dah seminggu bertangguh untuk post benda ni sebab dok concentrate kat programming dan SEO).

Korang tengok la sendiri apa komen dan description menatang ni kat amazon.

http://www.amazon.com/Shaklee®-Hand-Dish-Wash-Concentrate®/dp/B00E1CC65K

Ayat description ni memang catch my eyes waktu tengah basuh pinggan dulu "If we hesitate to mention that fresh-scented Dish Wash is soft on hands and the earth, it's only because you might think it's soft on grease."


 
-----------------------------------------------------------------------


Kalau zah pula, haah...memang beza la pakai Glo dan Get Clean Hand Wash Shaklee. 
 
Zah suka dan jatuh cinta dengan si botol kecil tp kuasanya tinggi.

Korang....

Sangat suggested membasuh lemak2 di pinggan.
Permukaan berminyak.

InsyaAllah selamat dan baik untuk tangan yg sensatif.
 

 

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics