Tuesday, July 22, 2014

Entry 39 | 90 -----> Inch Loss lagi kita. Turun lagi ke berat?

Bulan puasa bagi Zah bukan time untuk makan banyak.
 
Alhamdulillah. Tiada selera naga mahupun selera gajah untuk makan...makan...makan...
Kalau dulu memabg tumpuan pd makan. Sebab takut rasa lapar masa siang hari. So konsep makan banyak kali masa malam zah wajib buat hari-hari sepanjang bulan ramadhan.
 
Alhamdulillah.
Sejak mengamalkan set Inch Loss ni.
 Bulan puasa Zah sederhana sahaja.
Alhamdulillah...nasi tu kadang 2 hari sekali or tiga hari baru jamah.
 Karbohidrat yang kadang-kadang je ambil.
 Walaupun menyusu masih macam biasa, memerah macam biasa...
alhamdulillah...segalanya Allah permudahkanlah..
 
Yang best semalam g timbang badan lagi.
Kan zah target 46kg jun 2014.
 Tp dpr 47 kg...alhamdulillah julai 2014...
berat zah cecah juga 46.8 kg...
walaupun tak cecah 46kg ngam-ngam.
tp dpt berat masa anak dara 7 tahun lepas adalah terbaik dalam sejarah kehidupan.
 
Zah percaya, gaya hidup 7 bulan yang sihat dengan
 produk shaklee sangat membantu zah untuk mendapat berat ideal.
 Kalau dulu nak turun berat susah sangat.
Sekarang ni alhamdulillah.
Makin lama makin kecil...
Memang zah sekarang suka sangat tengok cermin...
hahaha rasa macam tak percaya boleh banyak sangat
Inch & weight Loss dengan Shaklee.
 
Rahsia?
Konsistenlah. Itu je...
jangan hari ni makan.
Esok tak..lusa makan tulat tak...
cmner nak kurus uolss?
 Dalam kehidupan, kita kena pandai plan and action.
Kalau dok plan memanjang tp tak laksanakan dengan tindakan..impian sekadar mimpilah.
 
So 3-4 bulan amalkan set berikut :-
 
Alfalfa - menyingkirkan toksin.
 
Herbalax - menyingkirkan toksin yang menghalang lemak keluar / penghadaman yg lebih lancar.
 
Omegaguard - membakar lemak yg tidak diperlukan.
Lecithin - mengemulsi lemak yg tidak diperlukan.
 
Cinch shake - protein yang memberi rasa kenyang dan membina otot lebih pejal dan fit.
 
Esp - protein untuk mengawal rasa lapar dan membina otot. Sesuai untuk ibu yang menyusu dan mahu diet
 
cinch tea - meningkatkan 4 kali ganda tenaga dan metabolisme badan.
 
Phytocol ST - membantu menghalang/menyingkirkan kolesterol.
 
Kemudian.
Zah konsisten dengan Cinch Tea dan Alfalfa sahaja.
 Yang lain zah makan bila perlu.
Tengok pd jenis pemakanan zah hari tersebut.
Sebab berat Zah dah stabil.
Alhamdulillah...
 
segalanya lancar sekarang...best!
So korang.
 Kalau nak buat keputusan.
 Tak perlu tunggu.
 Nanti dan tunggu akan buat kita add lagi banyak lemak dalam badan.
 
Gambar yang zah bagi adalah bulan april 2014 di sebelah kiri
 dan latest of me sebelah kanan julai 2014.
 
57kg ke 47kg - bukan mustahil.
Izzah | 0194142469
 

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics