Sunday, July 20, 2014

Entry 37 | 90 ----> Sejarah jadi Emcee Majlis

Semuanya bermula pada tahun 2009 / 2010...lupa tarikh tepat...hihi...masa tu office zah ada Majlis dengan Menteri..

Bos amik Emcee dari Jabatan Penerangan. Tp majlis jam 2.30, Emcee mai jam 2.20 petang...gelabah gila urus setia...
Bila Emcee datang....biasa2 je pun...baca teks tanpa nada yang best...ish...satu office jugala tak puas hati dengan Emcee tu.

Balik dr Majlis. Kebetulan naik keta dengan bos. Zah offer kat bos. Kalau ada majlis lagi lepas ni...insyaAllah zah cuba jadi Emcee untuk office...

Alhamdulillah...bila Zah offer, bos setuju dan sejak hari tu. Office lama akan tugaskan Zah untuk jadi emcee di setiap majlis anjuran jabatan. Dr majlis kecil sampailah majlis besar...

Tugas Emcee bukan mudah. Dia mcm tuan rumah yang menjadi wakil kepada penganjur. Pernah juga buat kesilapan tp masih boleh diterima lagila...hihi...

InsyaAllah hari ni Zah akan jadi Emcee lagi untuk majlis anjuran Jabatan lama...alhamdulillah, walau dah tak bertugas di Jabatan lama tapi peluang masih diberikan untuk menjadi Emcee Majlis.

Suara kena sedap bila jadi Emcee?

Tak semestinya sedap. Tp ada nada untuk menentukan rentak yang best...persediaan teks yang bersesuaian dengan acara...

Doakan Majlis lancar ye.

Ada YAB Ketua Menteri P.Pinang akan hadir. Majlis Penyerahan Insentif Teksi oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

Salam Ramadhan uolss!

Love.
Izzah
0194142469

1 comment:

Nurul Says said...

pewitt

all the best!!

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics