Friday, July 18, 2014

Entry 34 | 90 -----> 20 Ramadhan 1435H dan Susu Perahan Amani

Alhamdulillah.

Puasa tahun ni rasa sangat cepat berlalu.
Puasa tahun ni rasa laju sangat.

Alhamdulillah, disebalik kesibukan di pejabat baru. Berpuasa bukanlah halangan untuk Zah bawa balik susu perahan setiap hari.

Ada yang tanya.
Kalau amani tak menyusu, buat apa nak perah lagi.
Jawapan zah mudah.

Nak mengekalkan susu yang cukup untuk Amani.
Memerah adalah salah satu cara untuk maitain susu.

Alhamdulillah 20 bulan semakin menghampiri. Memang journey yang lama kali ini. Sangat indah. Sangat berbeza dan bonda sangat tak sabar nak habiskan 24 bulan penyusuan...hahaha...

Dah setahun lapan bulan amani menyusu aktif di waktu malam...bila budak dah pandai cakap nak susu..ragamnya lain...pandai memilih nak yang mana satu...macam-macam peel amani bam bam tu...

Alhamdulillah. Even tido mengereng tu tiap malam. Takde dah sakit pinggang or letih tahap gaban macam selalu. Set kesihatan optimum yang zah amalkan memang sangat membantu journey kali ini.

Bukan membantu dr segi pengeluaran susu semata ya. Tapi kesihatan zah semakin baik. Emosi yang stabil dan mood yang sentiasa positif membantu untuk memenuhi keperluan susu qaireen amani.

With Love.
Izzah  | 0194142469

♡ Susu Perahan tengahari tadi. Masih maitain 10oz per sesi...alhamdulillah.

1 comment:

penyisir rambut said...

sedih la..sy tak pernah dapat lebih dr 5oz...mcm2 dah cuba...

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics