Saturday, July 05, 2014

Entry 24|90 > Menyusu dan Berpuasa Dengan Set Puasa Shaklee

Alhamdulillah day 7 of ramadhan yang hebat.

Anda bagaimana?

Bangun bersahur tak?

Ibu menyusu dan hamil seharusnya bangun dan mengambil makanan berkhasiat untuk kekal cergas sepanjang tempoh kita hamil dan menyusukan.

Zah dah mula berpuasa dan menyusukan anak since 2009. Sejak anak sulung dah basa hamil dan berpuasa. Malah berpuasa dan menyusukan tu non stop since 2009.

Hamil.
Menyusu.
Hamil.
Menyusu.

Namun demikian. Sejarah penyusuan lepas tak sehebat tahun ini. Walaupun zah dah 1 tahun 8 bupan bf anak ketiga. Susu masih cukup dan zah memerah 1 - 2 kali kat office malah bila hari cuti dan malam. Penyusuan masih berjalan dengan baik. Amani adaah anak yg suka mengempeng 1-2 jam. Kadang sampai ke subuh. Tidur tp mulut nyot nyot.

Kalau masa akmal dan aqilah.
Walau puasa zah penuh. Tp balik keje jam 5 tu melepek ketaq tak boleh buat apa.
Makanan berbuka suami yang sediakan.
Memang terpaksa.
Jam 8-9 dah masuk bilik. Tido.
Asyikla melepek. Macam apa je. Tak produktif.
Lepas sahur curi masa tido 1 jam.
Zuhur tido lagi.
Tak hebat life dulu.

Tapi tahun ni dah 31 tahun.
Hidup kalau takde perubahan tu sia-sia.
Kebetulan. Dah 7 bulan dengan dunia Shaklee yang hebat.
Mengamalkan Set Berpuasa dan Set Kesihatan Optimum Shaklee buat zah lebih kuat dan cergas.

Paling best boleh berjaga dari jam 4 pagi ke 11 malam tanpa curi masa tidur waima sejampun.

Bila cergas. Mood stabil. Kat office kita cergas. Takde alasan nak lembik. Kita sebagai ibu kena buktikan yang kita beraak kecil tp luar biasa sukses. Kena jadi luar bias hebat. Kena kuat.

Bukan lakonan atau impian semata-mata.

Alhamdulillah. 1 ke 2 kali sehari semasasahur dan sebelum tidur dengan ESP. MEAL SHAKE & Performance Drink adalah hebat!.

Malah pengambilan vitalea. Multivitamin yang pertama didunia. Buat zah lebih bertenaga. Kulit dan antibodi yang baik dengan vitamin c juga kurang masalah stress dngan vitamin b complex.

Bukan sekadar untuk ibu menyusu. Malah sangat dicadangkan untuk ibu hamil dan mahu hamil mcm zah ni.

InsyaAllah. Jangan risau pasal kadar susu yang memang akan sedikit sebab itu normal. Tp keep positif. Make a fresh moment everyday.

Zah bangga katakan. Hidup zah sangat awesome dan meletops selepas guna shaklee. Untuk anda yang membaca entry ini. Buka hati dan minda. Jom cuba produk shaklee dan dapatkan konsultansi, pertanyaan dan dorongan serta sokongan dari zah.

Zah akan bantu anda sehabis usaha. Moga Allah jua yang permudahkan pilihan ini.

InsyaAllah.

Pengguna 7 bulan Produk Shaklee yang Sukses.

Izzah | 0194142469 | www.izzahazfar.blogspot.com

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics