Friday, June 20, 2014

Entry 14/90 : Vitamin Pra Kehamilan, Kehamilan, Berpantang, Menyusukan

Adalah penting bagi setiap ibu mendapat makanan yang seimbang, berkhasiat dan sesuai dengan keperluan sejak ibu itu berusaha untuk hamil, sepanjang kehamilan, dalam tempoh berpantang malah sepanjang menyusukan anak.
 
Zah sendiri, selain mengamalkan set inchi loss zah juga mengambil vitamin yang baik untuk persediaan hamil anak ke empat. Malah kali ini zah juga sudah mula mengurangkan makanan segera, makanan yang terlalu masin dan manis.
 
Tidak dinafikan bila ibu sedang hamil, kadangkala alahan yang teruk menyebabkan ibu tidak dapat khasiat daripada makanan. Maka disinilah vitamin akan membantu  dan disarankan untuk di ambil.
Secara keseluruhannya, multivitamin yang baik harus mengandungi asid folik yang cukup, zat besi dan juga calsium.
 
Macam zah, 3 sejarah mengandung yang lalu mengalami masalah HB yang rendah. Hopefully untuk anak yang ke empat ni takdelah masalah tu lagi. Sebab tak larat nak jadi bahan uji kaji yang menyeksakan..hihi sebab dah tau dah apa makanan yang perlu elak dan apa yang perlu ambil sepanjang kehamilan nanti.
 
Oh yang best vitamin shaklee ni juga sesuai untuk kita ambil bersama suami. Kalau merancang nak anak. Amal vitamin ni dengan suami sekali ya.
 
With love.
Izzah
0194142469

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics