Tuesday, June 10, 2014

Entry 9/90 : Rumah Baru Anak Baru. Ehh..!

Alhamdulillah.
Semalam dah officially tidoq umah baru....hihi best rupanya bila dok umah sendiri ni. Dari mak pak sampaila ke anak-anak teruja tidoq bilik baru.
 
Nak pindah masuk rumah baru ni banyak benda yang zah dan suami buat.
Tp yang bestnya..husband setuju je dengan pilihan wife dia ni.
 
Proses masuk rumah pun ni buat sambil-sambil sebab zah kerja dan pd masa yg sana dok buat part timely business... jadi memang kami husband and wife buat banyak benda bersama..siap angkut anak-anak g kedai hardware..kedai lampu...just ke kedai perabot n kedai letrik je tak bawa anak..hihi...best sangat!
 
Zah tak buat major ubahsuai. Tp just tambah bahagian belakang 1 bilik dan dapur basah. Cuma kerja ubahsuai start lewat sikit gara-gara masalah pemaju yg tak bg surat kebenaran duduk kat PBT.  So....Zah dan suami decide pindah dulu sebelum mula kerja ubahsuai.
 
Oh lupa...lampu idaman pun dah pasang...giler best dan puas hati sangat....nanti zah share beli kat mana ye...oh ye kami pun jenis hati kering takde survey harga dah...tau je mana murah terus g beli...secara puratanya 40% duit belanja guna BONUS SHAKLEE & 60% guna simpanan sendiri.
Oklah kan?.....
 
emmm deko2 pun ikut mata..so takde style/ tema yg special...
jenis sedap mata memandang dan selamat untuk anak-anak.
Eh nanti zah buat kenduri masuk rumah..mai na...
 
 
Love.
Izzah
0194142469

1 comment:

Fyda Adim said...

tak sabar nak bca entri pasal rumah baru zah...tahniah ye...

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics