Sunday, June 22, 2014

Entry 16/90 : Berpuasa Tanpa Sahur Tapi Masih Kekal Cergas

Alhamdulillah setel hutang puasa...ada je kekangan nak ganti...tahun ni setel hutang puasa masa zaman akmal dulu..nasibla Allah bagi kelonggaran..kalau tak jenuh juga.

Nak dijadikan cerita hari ni zah tak terjaga sahur. Suami dh kejut tp lena dia..sedar-sedar dh subuh...allahuakbar..tp syukur sangat...hari ni memang kekal bertenagala..

Macamana boleh kekal bertenaga?

Sebelum tido zah ada makan nasi sikit. Lepas tu siap bancuh jus mangga dengan 3 sekawan, ESP, Meal Shake dan Colagen Powder. Hasilnya? Giler best hari ni...syukur juga susu amani melimpah..memang tak rasa letih even amani kejap-kejap menyusu je kerja dia...

Zah tak tau orang lain. Tapi 3 sekawan ni sangat serasi dengan zah..alhamdulillah...nampak gaya stok Meal Shake kat rumah ni kena tambahla...sebab bukan zah sorang yang ambil.

Husband, akmal dan bonda depa yang gigih nak dapat berat badan ideal...hihihi..k zah masak daging kerutub dan tomyam hari ni..makan lauk banyak..makan nasi kurang..

Lagi seminggu nak puasa..semoga anda yang membaca entry ini akan kekal cergas masa berpuasa ya.

With love.
Izzah
0194142469

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics