Sunday, June 15, 2014

Entry 12/90 : Luangkan Masa Untuk Anak-anak

Dah tengah malam. Tp mata tak nak lelap pula jadinya meh kita menaip entry.
Alhamdulillah...ngam ngam bonus masuk last week ada seorang sales person datang jumpa zah. Dia jual set buku grolier ni.
 
Untuk maklumat lanjut korang klik kat sini ya. : http://www.grolier-asia.com/
 
Harga buku memanglah agak expensive, RM 2k juga. Tp ada zah ilmu tu sangat wajib untuk dicari. Hak anak-anak kita untuk mendapat yang terbaik...walaupun anak-anak zah dah sekolah, tp adalah rasa tak adil jika semua tugas mengajar tu bagi pada cikgu sekolah mereka.
 
Alhamdulillah, dah bayar dah pun set buku ni. Minggu depan hari selasa dapatlah. Ada zah baca kat forum katanya sempat ke kita nak bacakan untuk anak-anak. Pada zah, even kita ni ibu bapa yg kerja. Kena luangkan masa sejam mngajar anak-anak untuk lebih tahu mengenai sesuatu.
 
Takde alasan tak cukup masa. Kalau kita ada masa berfacebook, berwaasap mahupun berweechat dengan kawan-kawan. Masa untuk ajar anak,membaca dan menulis dengan anakpun mesti ada.
 
Keyword dia. Dahulukan mana yang penting. Utamakan mana yang utama. Jangan abaikan HAK anak-anak kita. Usaha beri yang terbaik.
InsyaAllah, pasti ada hasil.
 
Love.
Bonda anak 3.
Izzah.

1 comment:

dekdaa said...

Certain2 ibu bapa serahkan tugas 100% ajar anak2, ibu bapa lps tangan camtu jah.

Betul tu at least kita ajar anak2 kita juga.. bantu dia, cari mana kelemahan dia. Kalu kita buleh beli gajet mahal2 utk kita, apa salahnya spend utk anak2 pulak kan? ;-)

sesambil...... headband comey2 kat www.facebook.com/ComeynyaBabyku
(baranb baby lain ada gaks)... kalu mare, delete komen ni.. tq :P

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics