Thursday, March 20, 2014

Tips Melegakan Batuk dan Selsema Bayi

Bismillahirohmanirrohim,
Zah percaya ramai ibu-ibu yang pening kepala bila anak sakitkan?
Terutama bila bayi,
sekarang pun banyak sangat kejadian yang tak best.
silap makan ubatla.
silap itulah silap inilah..
zah mula usahakan cara ni pada Amani masa bulan Disember 2013 yang lalu.
nampak berhasil...

untuk maklumat selanjutnya baca blog mommy shehan ya :  http://shehanzstudio.blogspot.com/2011/10/anak2-flu-batuk-ada-bagusnya.html

Zah gunakan kaedah Stim dan tepuk.

nak mudah, Zah guna sterilizer yang ada kat rumah.
bubuh air sikit, juga titikkan minyak kayu putih.
ada yang letak VCO dan bawang putih.
so terpulangla ye.
 

Selalunya anak memang akan melalak.
tapi depa melalak tu bagus.
saluran udara terbuka dan senang sikit wap tu masuk
oh ye, Zah juga bedung amani...sebab tenaga diakan kuat
bila bedung, takdelah kita risau dia pegang atau tolak strelizer yang panas tu.
 

Sorrylah,
gambar agak menggelikan..
tapi lepas stim..
memang akan nampak hasilnya..
gambar atas masa 1st time buat
gambar baju pink kali kedua
nampak dah kurangkan?
 

Selain dari itu,
Zah juga gunakan baby herbal cream dari tropica ni
zah urut dada, belakang, tapak kaki amani.
so far....memang menjadila...
buat benda ni memang nampak kejam sikit.
tp dari bagi neubelizer kat anak
zah rasa yang ni pun ok.


Selain dari tu,
Zah usahakan bagi fresh ebm pada amani.
so antibodi dia kuat.
Sebab amani sakit ni jugaklah zah makan omegaguard
nak salurkan khasiat tu pada amani.
kita ni kan mak...usaha sehabis daya.
orang tak kena tak tahu
nampak sinis je
nampak jahat je
tapi kita yang jaga anak ni
memang terasala.


Selain susu ibu, elakkan makanan yang boleh buat anak mudah selsema dan batuk. Zah dah lama tak bg depa vitagen...kalau dulu minuman ni macam minuman harian juga.

k mommies....semoga anak2 kita sihat ya!

Love,
izzah
019-4142469

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics