Monday, March 17, 2014

Membayangkan Kejayaan : Kunci Kejayaan Kita.

Alhamdulillah, 3 bulan yang superb dalam hidup zah dan suami sebenarnya. Kami mula mengubah kehidupan since disember 2013 dan kini sudah masuk bulan ke empat. Ingat lagi pertama kali bila minta izin dengan suami untuk join shaklee, dia gelak..katanya dah ramai yang join sayang...ada peluang ke?

Tapi lepas dua bulan berturut dapat bonus 4 angka...dapat buat macam2 extra..rasanya husband pun memang nampak yang Shaklee ni berpotensi. Dia antara nak dengan tak nak sahaja.


 



Alhamdulillah, Bulan kedua dah naik rank - dapat bonus 4 angka. Bulan ketiga still effective rank pun dapat bonus 4 angka..alhamdulillah...memang rezeki anak-anakla...1/4 dari bonus dah setel buat pasport 3 beradik...hihihi...so masih ada saki baki yang tinggal, bulan ni tak belanja habis..sebab nak guna g jalan-jalan awal bulan depan.

Zah masa mula-mula join Shaklee, just nak aim RM800.00 je - sebab tu nilai RM yang dipotong dari gaji...hihihi lum potong lagila...sebab kunci rumah dah dapat - syukur dan seronok sangat, bulan pertama dapat balik modal beli vitamin dengan 200uv, bulan kedua naik rank, bulan ketiga effective rank.

Rahsianya?

Visualize yang baik-baik, solat dhuha, solat sunat tengah malam, solat taubat. Zah sedar Zah pun bukan insan sempurna...usahakan juga untuk tutup mana yang lompong tu. Alhamdulillah, walaupun benda ni part time..tp bila ada side income yang berjaya. Memang best dan rasa berbaloi sangat.

Untuk pengetahuan, Zah memang gunakan medium online untuk promosikan shaklee, ada kawan yang tak senang..katanya Zah spamming wall mereka. For me, selagi Zah tak tag korang dengan apa sahaja iklan di wall Zah, Zah still tidak menggangu hidup korang. FB ni mudah uolss...tak suka hide, tak suka unfollow, benci sangat unfriend. Mudah...dosa tak buat, pra sangka tak perlu. Semua orang ada sebab buat sesuatu.

Setuju, wall itu milik peribadi. Pada Zah, as long as kita tak sharing benda2 lagha, benda2 fitnah, benda2 negatif....takde masalahpun. Sebagai contoh dengan kejadian baru-baru ni. Bila tak sharing pasal MH307, kita dianggap tidak sensatif. Allah mana awak tahu kami yang berniaga online ini tidak sensatif? Mana awak tahu yang kami tidak membaca berita mahupun berada di depan tv untuk tahu perkembangan. Tapi kami jenis, baca, diam dan doa. Lebih baik dari baca, sebar dan tiba2 maklumat tidak sah. Camno?



Bagaimana nak visualize kejayaan? Kita bercakap dengan fikiran kita untuk dapatkan sesuatu....Zah memang cakap dalam diri, Ya Allah..aku nak sekian..sekian...Ya Allah..terima kasih...InsyaAllah aku akan dapat sekian...sekian...hari-hari cakap, memang lama-lama minda kita ni sendiri akan usaha untuk jadikan benda tu berjaya.

Usaha, doa, zikir, istigfar, solat dhuha, zah tengah usaha untuk baca al-wakiah juga...insyaAllah, berniaga niatnya nak ubah kehidupan keluarga di samping nak dapat kesihatan yang baik. Alhamdulillah, zah dan suami sudah nampak kesan yang sangat berbeza dalam 4 bulan ni.

Kalian,

Kalau berminat nak join team Zah - #InspirasiSmartMM -yang kini semakin bertambah-tambah ahlinya, insyaAllah kami membina empayar perniagaan untuk membantu merealisasikan impian yang dihajatkan. Bukan mustahil. Bulan kedua Zah bantu 2 orang dapat bonus, Bulan ketiga ni Zah bantu 5 orang dapat bonus, InsyaAllah bulan ke empat, Zah percaya lebih ramai yang akan dapat bonus extra dalam team kami. Tak susah, jalan dah disediakan, cuma copy, paste and just do it.

bagaimana?

Boleh PM zah di FB atau waasap terus ke 019-4142469 - Izzah.
Zah akan tunjuk jalannya.

Salam Kasih,
Izzah
019-4142469

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics