Monday, February 24, 2014

: Nak jaga muka pula : kita pilih yang selamat : dalam dan luar :

sejak masuk usia 30 tahun ni kan
mula la menggelabah.
sibuk nak kurus
sibuk nak jaga badan
sibuk nak jaga muka...

hihihihi
sape tak sayang husband kan..
ok, zah ni jenis muka takde jerawat.
tp yang zah perasan pori kat wajah tu dah mula nampak
ish takkan nak tunggu jadi kawahkan
 
Untuk Set Luar, Zah pakai set penjagaan wajah Enfuselle yang  Normal to dry skin
 
Normal to Dry Skin

Sesuai untuk mereka yg mempunyai kulit yang kering dan sensitif. Set ini terdiri daripada:

1- Hydrating Cleansing Lotion
  • Menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik
2- Hydrating Toner
  • Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
  • Melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil
3- Hydrating Moisturizer
  • Melembapkan kulit sehingga 24 jam
  • Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan  dan keanjalan kulit dengan serta-merta.
Terbukti secara klinikal:
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik
4- Eye Treatment
  • Garis-garis halus dan kedutan tidak lagi ketara
  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap
 
Kemudian Zah juga dah mula makan Collagen Powder ni masa awal februari - dah habis sekotak. InsyaAllah masuk kotak kedua dah ni -rasa? sedap je..
Kenapa Zah makan Collagen? Meh tengok kesan-kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.
 
Antaranya ialah:
  • Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
  • Kulit kering dan mengelupas
  • Kulit semakin kurang keanjalan
  • Kulit menjadi kasar
  • Rambut menipis dan gugur
  • Pigmentasi
  • Payudara tidak tegang dan anjal lagi
  • Mata rasa kering
So untuk dalaman Zah juga dah amalkan B Complex, Vita E dan Vita C Sr ni....alhamdulillah muka dah ok, mula2 pakai Vita E tu memang perasan kulit menggelupas. tujuaan dia nak bg kulit baru lebih elok...insyaAllah nak maintain je dengan 3 vitamin ni
tak lupa, zah juga minum 3 scoop ESP setiap hari. 1 1/2 sudu pagi kat office. 1 1/2 sudu malam campur dengan collagen dan sunquick...sedap uolss...kena cuba baru tau tau....minum ESP ni selain tujuan dia nak pastikan badan serap semua vitamin dengan baik, Zah juga nak pastikan sel-sel baru bertambah baik...kalau korang ada masalah kulit bagai..jerawat ke jeragat ke...sila waasap zah dulu sebab macam yang kulit bermasalah dia ada set tertentu.
 
Ni gambar selfie - dulu kat bawah mata tu perasan ada bintik-bintik macam coklat-coklat. tak tau apa dia...tp bila zah konsisten makan suplement benda-benda tu dah takde dah...lubang pori kat mukapun dah berkurangan dan yang best kulit jadi lebih lembut.

-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Nampak macam banyak nak makankan?
 
masa treatment awal, macam collagen tu memang akan nampak kesan yang best lepas 8 minggu. So lepas 8 minggu, kita maintain dengan ESP dan vitamin C atau E sahaja. So terpulanglah. Macam set penjagaan wajah enfuselle tu memang lama lah nak habis....zah dah biasa pakai safi raniakan..yang ni lagi bestla...kulit memang lembut sampai petang, cuci amik wudukpun takde hal. still moist lagi muka tau!
 
Nak cuba?
meh wassap/telegram/sms
 
019-4142469
izzah
 
harga terbaik dan pastinya bimbingan pengambilan vitamin juga diberikan!
 
Love,
Izzah.
SID 1085702


No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics