Monday, February 10, 2014

2 bulan sebagai Shaklee Indipendent Distributor - Dah naik pangkat Supervisor.

“Ya Allah, saya pohon, agar Kau memberitahu saya, 
apakah bisnes yang apabila saya lakukan sedikit,
 saya perolah hasil yang banyak. Alhamdulillah, terima kasih ya Allah.”




------------------------------------------------------------------------------------------

Alhamdulillah, walau sedikit terlewat menulis entry mengenai pengalaman sebagai Pengedar Sah Shaklee untuk bulan kedua tp zah tetap cari peluang juga untuk berkongsi dengan pembaca blog ini.

Ini petikan tulisan seorang Doktor yang sudah 9 tahun dengan shaklee - boleh baca blog beliau dilink ini : http://www.drmalinda.com/2013/09/my-shaklee-story.html


"Walaupun bergelar doktor perubatan, tak semestinya kita tahu semua. Saya buang ego sebagai seorang doktor. Berapa banyak la subjek nutrisi di ajar masa di sekolah perubatan dulu, kurang dari 5% rasanya. Kalu ubat memang banyak la. 

Tapi, ilmu Allah tu luas. Apa yang kita tak tahu, tak semestinya tak bagus. Betul ke Betul? 
Jangan perlekeh pengetahuan insan lain.  

Macam payung terjun, kena terbuka luas baru berfungsi dengan baik, sama juga dengan minda kita. Kalu tertutup taksub, kita akan banyak hilang peluang yang Allah berikan. "

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Jujur, dulu Zah pun tak pandang Shaklee ni. Zah akan hide iklan kawan-kawan kat FB terutama yang terlalu menjurus pada penyusuan susu ibu. Malah sekarang mana-mana SID under susur galur kamipun Zah sangat tekankan bahawa Penyusuan Susu Ibu kena tahu konsep. Supply dan Demand. Shaklee hanya menyediakan set kesihatan optimum untuk ibu lebih sihat dan cergas semasa dalam tempoh menyusu, berpantang mahupun hamil.

Zah mula tergerak hari untuk menggunakan suplement lepas anak ketiga lahir, Amani....alhamdulillah zah memang berada dalam zon selesa. Susu banyak takde masalah. Tapi bila tang letih, tak larat, balik kerja nak tido, kat office tak kuat, asyik nak tunggu waktu rehat, time lunch tido...ish badan macam apa je..lemau. tak bestkan?

Padahal kita ni lama lagi nak berbakti, Komitmen dengan  kerja, tanggungjawap sebagai anak, isteri dan hamba Allah lagi....Alhamdulillah, ngam-ngam amani setahun, Zah yang memang merancang nak preggy balik memang dah niat dapat duit bonus nanti nak beli suplement...kiranya persiapan sebelum preggy gitu.

Alhamdulillah, konsisten 2 minggu zah nampak kesan. Sekarang dah 2 bulan, memang lagi bezalah. Takde low BP, takde rasa nak pitam, badan semakin menuju ke berat ideal, badan rasa sangat fit, dah kurang rasa nak tido awal. Emosi stabil. Takde monday blues...hari2 dah semakin tenang.

Alhamdulillah - 2 bulan ni Zah dah naik rank SUPERVISOR. dah dapat bonus 4 angka, seronok sangat sebab bonus tu sebulan gaji Zah sebagai penjawat awam tau. Sepanjang zah kerja start umur 22 tahun, 2 kali je dapat rasa pegang bonus 4 angka, sekali keje pertama, sekali lagi kerja dengan bank dulu. Masuk gomen paling banyak 1/2 bulan gaji je. Alhamdulillah, seronok sangat.

Sebab tu, Zah niat nak besarkan empayar team Zah, Zah nak kawan-kawan pun dapat rasa benda yang sama. Badan sihat, Kewangan Sihat, Emosipun sihat. Kita selalu pentingkan orang lain sampai lupa diri sendiri. Sedangkan kita sepatutnya sihat untuk orang lain. Jadi kesimpulannya disini. Jangan Zalim pada diri sendiri. Cuba buka hati dan rasai dulu bezanya. InsyaAllah bila kita konsisten pasti badan nampak sangat berbeza.


Kalau nak jadi ahli Shaklee,
Feel free to contact me.
Kalau nak jadi pengguna sahaja pun boleh
Kalau nak jadi peniaga berjaya pun Zah ada jalannya.
Membimbing dan dibimbing.

Love,
Noorharizah Azfar
Perunding Vitamin Anda
Kaunselor Laktasi.

019-4142469

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics