Monday, January 13, 2014

Set Berpantang Yang Selamat Untuk Ibu Selepas Bersalin

Bismillah, alhamdulillah...hari ni Zah belajar tentang set berpantang pula. Kebetulan ada yang tanyakan...so better kita tulis dan bila ada yang tanya boleh bagi link blog sahaja :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rata-rata ibu muda yang moden lebih suka ambil suplement dari jamu :) - Macam Zah sendiri memang lepas bersalin tu 2 minggu pertama akan makan vitamin yang diberikan oleh Dr. yang menyambut kelahiran anak-anak Zah. Agak anak dah ok, jaundice dah turun baru makan jamu - anak ketiga Zah makan Set Bersalin Nona Roguy, tapi pada masa yang sama memang makan vitamin jugak sebagai suplement.



Menurut artikel di Babycentre, wanita yang rajin berpantang dijamin akan mendapat kembali potongan badan asal mereka, menjadi sihat dan cergas seperti sedia kala, kelihatan jelita dan mampu mengekalkan minat suami terhadap mereka.
Sesungguhnya, amalan-amalan berpantang adalah satu proses menyeluruh, bertujuan untuk memeliharakan kesihatan dan kewanitaan perempuan Melayu. Menurut Datin Sharifah Anisah Barakbah, pengasas Nona Roguy (sekarang NR) dan penulis buku Ensiklopedia Perbidanan Melayu, kepercayaan berpantang berpaksikan kepada penyembuhan rahim yang dikatakan merupakan pendorong hidup wanita yang menentukan kesihatan diri mereka secara keseluruhannya. Rahim yang sihat menghasilkan ibu yang kelihatan berseri dan menarik pada pandangan. Tidak hairanlah jika wanita Melayu masih berpegang kepada amalan berpantang.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 
Macam Zah - minggu lepas ada jumpa seorang kakak yang menggunakan sepenuhnya suplement shaklee sepanjang kehamilan, sehinggalah dia bersalin dan menyusukan anak. Zah teruja dengar sebab dia kata, 3 pengalaman anak-anak dia semua kena prolonged jaundice dan HB rendah. Tapi Alhamdulillah, dengan set kehamilan Shaklee dan diteruskan dengan Set berpantang shaklee...Anak ke emapt beliau langsung tidak ada prolonged jaundice....subhanallah...Zah memang suka sangat dengar cerita kakak ni.

Jadi, Zah memang dah berangan ni...kalau Allah izinkan Zah hamil dan bersalin anak ke empat nanti, tak fikir panjang dah..memang ambil set berpantang shaklee terusla.

Ada apa dalam set berpantang ni?

Secara asasnya, set berpantang ada 4 jenis suplement iaitu 

  1. B-Complex
  2. Vitalea
  3. Vita C
  4. Zinc 
Ada juga set tambahan iaitu :-

  1. Ostematrix
  2. Alfafa Complex
  3. Energizing Soy Protein

Jika berminat dengan Set Berpantang Shaklee ini dan untuk mendapatkan khidmat konsultansi percuma boleh wassap Zah terus : 019-4142469 atau hubungi zah di FB : NOORHARIZAH AZFAR
 
Setiap pembelian Set Berpantang juga akan layak menerima 
 
- Beli Shaklee pada Harga Istimewa
- Jadual Makan Vitamin

- Konsultasi Percuma Berterusan (Termasuk Konsultansi Penyusuan Susu Ibu)
- Jemputan ke group 'exclusive' di Facebook

- Peluang menjana side income bersama Shaklee

Hubungi : Izzah (wassap/sms/call)
+6019-4142469
izzahazfar@gmail.com
FB : NOORHARIZAH AZFAR
 




Lots Love Of Energy,
Izzah
019-4142469 
SID 1085702

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics