Tuesday, December 17, 2013

Pencapaian 2 Minggu Bila Makan Vitamin Shaklee

Alhamdulillah, 2 minggu yang hebat dengan makanan tambahan shaklee :p.

Rasa hebat sebab badan dah jadi segar bugar tak macam selalu. Lembik je. Selalunya malam jam 9.00 malam tu dah lena dah....memang banyak aktiviti terbantut bila tido awal ni kan.

Macam Zah cerita sebelum ni, Zah memang langsung takde masalah dengan penyusuan. Cuma badan zah jadi tak bermaya. Lagilah dah masuk angka 30 tahun ni kan...

Lepas amani setahun, Zah teringat nak makan jamu. Sebabnya nak lah bagi sihat dalam dan luar ni. Kitakan nak tambat hati suami...hihihi so Zah pun beli Jus Perawan D'Herbs tu....bila makan, tu dia...habis gatai satu badan...

Nak makan jamu-jamu lain, memang takla...sebab takut ada masalah lain tambahan pula Zah kan nyusukan amani.

So, 2 minggu dengan shaklee apa perubahan paling besar pada diri zah senaraikan kat bawah ye :)

  • Zah dah mudah membuang - lawas je hari-hari : selalunya zah akan amik masa 4 hari untuk membuang, bila membuang seksa sangat...suami faham sangatla...kadang-kadang anak-anak gelak sebab dah faham jadual bonda depa yang akan amik masa lama sangat dalam toilet.
  • Tangan dan kaki dah tak kejang - Zah ada masalah dengan pergelangan tangan, kekadang bila menaip je...boleh kejang tangan tu. Malah kalau nak duduk lama-lama, kaki jadi semut-semut...sampai nak jalan pun tak leh. Kadang-kadang, Zah tak leh nak dukung amani lama-lama. Pergelangan macam tak berfungsi. Risau sangat. Alhamdulillah, sekarang sakit kat tangan dah berkurangan dan yang best, dudukla lama-lama kat office, tak de dah semut-semut kaki tu.
  • Badan rasa lebih ringan - bila dah membuang hari-hari, segala macam toksin pun dah keluar sikit demi sedikit dari badan kan...alhamdulillah, memang rasa lebih cergas.
  • Good Bye Spare Tyre di perut : Zah kurus, tp ada spare tyre...rasa tak best, sape sangka lepas konsisten dengan vitamin shaklee semua ni leh hilang...hihihi paling seronok sebab suami pun nampak perubahan zah ni.
  • Badan lebih segar - macam Zah kata kat atas. Alhamdulillah zah boleh berjaga dari jam 5.30 pagi - 12.00 malam hari-hari. Termasuk hujung minggu...hahaha seronok betul, kalau tak mesti g office dengan badan letih. Maklumlah...zah kan menyusu amani, amani jenis menyusu kuat waktu malam...zah tido 2-3 jam je sehari....memang letih. Tapi since amik vitamin shaklee ni. mana yang kurang tu dan tertampung. Alhamdulillah.

Berikut Zah senaraikan Vitamin Shaklee yang Zah makan hari-hari.

Bangun pagi -  Zah ambil alfafa
Lepas sarapan pagi - Vitalea, Vita-c dan B-Complex
Tengah hari - Lecithin
Lepas Makan Malam - OmegaGuard dan GLA Complex
Sebelum tido - Ostematrix

Sebagai seorang ibu, bekerja dan perlu travel dengan husband ke tempat kerja - Zah duduk kat Bukit Mertajam, kerja kat Penang hari-hari memang meletihkan. Selalunya Zah mesti akan ambil peluang untuk tido sebelum sampai office or petang sebelum balik. Tapi Zah perasan lately Zah tak tido tapi dah boleh bersembang dengan husband :).

Apa yang seronok, bila badan Zah sihat, kemudian nampak pula beza kat badan yang kurus :p, then boleh menambahbaik hubungan Zah dan suami...hihihi tak sia-sia Zah nekad untuk join shaklee.

Maaf, Zah tak sertakan gambar latest...hihihi tapi mana-mana kawan yang dah lama tak jumpa pastu jumpa Zah mesti tegur susuk badan Zah yang dah bertambah kurus sekarang :)

So, nak sihat, nak kurus, nak jana kewangan keluarga...semuanya boleh. Tak minat berniaga takpe. Tapi kita makan makanan tambahan untuk jadi lebih sihat, cantik dan kurus. Siap ada add on bahagia lagi...hihihi.

2 minggu nampak perut leper, takde lemak tersembunyi, bila sembang dengan kawan-kawan shaklee zah rupanya sebab zah konsisten dengan 3 benda kat atas tu. Teh Cinch tu pula memudahkan lagi proses buang lemak dari badan :)
 


"Berubah Untuk Sihat:Berubah Untuk Bahagia"

Noorharizah Azfar Binti Ali Bahrun
SID : 1085702
019-4142469


4 comments:

Elyn Sani said...

I mkn lechitin, alfalfa dgn esp lps abih pntg. Memang berat turun kaw2. Pastu tenaga pun alhamdulillah smp ke tgh mlm la tak lembek. Dh jarang sgt tido siang.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Salam..ila pulak mkn ekstrak kacip fatimah keluaran utm dan habatusauda minsyam. Bila umur kita dah jejak 30++ dah beranak pinak nie mmg kena mkn supplement..

Anonymous said...

kalau lecithin & alfafa tue kena makan berapa biji ya?

Noorharizah Azfar said...

kak elyn : memang kebabooom rupanya bila kita konsisten kan?


BABY(MAMA AMANA&ARIEF): nak jaga badan la katakan :)


Anonymous.. : Zah makan 10 biji alfafa dan 6 biji lecithin



Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics