Saturday, November 09, 2013

Part 3 : Honeymoon Ke Kundasang pula.

ok sambung lagi cerita,
hari kedua kat KK, kami bangun awal...
jam 8.00 pagi semua dah siap
sebab ayah janji nak ke kundasang

 sementara tunggu ayah siap amik gambar anak-anak dulu kat lobi hotel


 kawan baik dan kawan gaduh ni

 sat je depa besaq kan?


 budak kecik ni tak reti dok diam.
sebab namanya pompuan, beg tangan bonda tu feveret dia la


bonda dan abang long yang manja

bonda dengan kak ngah pula

bonda dengan amani



C.I.N.T.A

S..A.Y.A.N.G



sebelum ke kundasang, kitorang singgah makan di Restoran Kak Nong - femes katanyakan...

Aqilah buat muka



akmal pun sama

So untuk Restoran Kak Nong - tempat selesa, kedai bersih, toilet pun sama cuma pekerjanya kurang friendly...senyum sedikit lokek, but food dia ok.

kami minum milo, lemon tea - RM3.00
makan nasi goreng ayam dan mee goreng seafood pun sedap
ortion besar, so boleh kongsi dengan anak-anak

yang penting parking pun senang je kat situ...hihihi so hari ketigapun kami ulang ke restoran ni untuk makan.




Lepas makan, kitorang gerak ke kundasang, singgah jap kat Kinabalu Park - yuran RM3.00 untuk dewasa

Amani macam biasa, nak jalan sendiri kononnya



masa ni dah sejuk dah, terasa sampai ke telinga jugakla sejuk dia

akmal dah ketaq, aqilah maitain, amani pun sama dah sejuk

ayah dukung amani lagi. tp amani tolak...hihihi




muka masam dah bonda paksa ambil gambar.

tak nampak apa dah even naik atas ni, kabus dajh tebal...

bila la bonda nak trim rambut aqilah ni....


Amani dengan ayah dia. tu tak nak duduk tu..nak lepaskan diri


minta akmal ambil gambar..hihihi jadilah dr takdekan

pun akmal yang ambil.



lepas tu kami terus gerak ke kundasang, makan sayap ayam lagila hihihi

kak ngah lapaq sangat katanya...

Amani gigi besaq.

Banyak kali kami ke kundasang, kali ni Zah ajak husband p ke New Zealand Malaysia
subhanallah, tempat dia memang lawala.
cantik sangat.
fee masuk ke Desa Dairy Farm RM4.00 seorang, anak-anak free sebab tecik lg.
 
Sampai-sampai tengok kemain banyak lembu beratur. Rupanya dah masa depa nak perah susula.

Akmal dan Aqilah seronoklah. sebab lembu ni lembu lain dari yang depa biasa tengok kat mengkuang..hihihi


Aqilah tanya, lembu tu nak pump susu macam mama ke..hahahah pastu dia jawap kalau mcm tu amani ngan aqilah ni anak lembulah...hihihihi kemain anak-anak ni

tu dia botol susu lembu yang nak letak susu yang diperah, agaknya lembu ni dah biasa dari kecik, tak berebut pun nak kena perah susu....zah dan family tak tunggu lama sebab amani dah meragam..pastu bau lembupun boleh tahan...hihihi orang pula ramaikan....so ajak husband balik.....

kitorang sampai hotel dalam jam 5 petang, pening semua muntah...mula dengan amani, akmal dan last sekali aqilah ni hah. balik hotel dia minta ubatla...agak2 apa ubat dia?

Malam tu, kitorang decide nak makan lagi, lapar dan pening bercampur aduk...



Rasa macam dah besar anak-anak ni kan?

Malam tu, kitorang makan ikan putih bakar, sotong masak madu bakar, ketam masak sos, ada juga latok ngan mangga muda..cuma gambar ketam je takde..lapaq....total belanja makan RM90++ zah rasa puas la...hihihi tambah bila en.suami yang bayarkan...

balik, bonda beli sayap ayam ngan jagung bakar pula.

kami pulun makan...hihihi so p sabah memang makan je la keje kamikan.


No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics