Monday, September 23, 2013

Cloth Diaper : Bubblebubs Modern Cloth Diaper

Lepas buat review mengenai Cloth diaper Bubblebubs ni.
Zah terus berkira-kira nak tambah lagi CD dari jenis yang sama
Alhamdulillah Allah mudahkan zah juga.

(review asal : klik link - Review Bubblebubs Modern CD)

Selamat Datang diucapkan kepada 6 beradik Bumbblebubs Modern Cloth Diaper







Rezeki juga, kali ni dapat beli CD yang masih baru di pasaran.
kebanyakan warna yang Zah pilih ni versi baru
bila CD dah sampai baru perasan yang zah pilih jenis universal
mean baby boy pun dah leh pakai...
terus rasa sayang nak guna...hahahhaha
so kita simpan dulu,
buat koleksi untuk baby adik.
ehhh :p



Features At A Glance
  • One Sized fitting from 4kgs to 15kgs
  • Side Snapping giving a great fit around legs and waist
  • Outer of super soft minky and inner of smooth suedecloth
  • Can be used with our Snap in Bamboo Booster set that gives up to 12 layers of absorbency, or as a cover over our fitted nappies.
  • If aired out between uses, the covers can be used multiple times during a day.



Cuma komen Zah...: CD ni booster dia jenis Bamboo Trifold with suede cloth layer in the middle.. so kena jaga elok sikit...takleh tinggal dua tiga hari baru cuci, nanti kain dia rosak...so sesuai dengan harga yang mahal, penjagaan pun kena rapi.


Harga kalau beli satu RM79.00
sebab masa tu pre order : Zah beli 6 keping dapat sekeping RM69.00
Zah juga masih guna sistem kutu - dapat tempat 1st, so takdela keluar segedabak nak bayar CD ni...hihihih so untuk next pregnancy bolehla Zah simpan sikit2...CD ni sangat sesuai pakai masa g jenjalan sebab kadar serapan dia tinggi, kat rumah pakai CD biasa je...takdela lasak sangat penggunaan CD. 

Tips untuk CD kekal lama, guna sabun yang sesuai, jangan berus, jangan guna clorox, pelembut. Cuci dengan mesin basuh. Zah suka guna air jet, so mesin akan sembur air lebih pada CD.

Sebaiknya jemur bawah matahari untuk hilangkan stain. Tp untuk Zah yang kerja pagi balik malam, jemur dalam rumah je..masih kering lagi...


Salam kasih,

Izzahazfar.
Pengguna CD sejak 2009

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics