Thursday, August 15, 2013

Review : Cloth Diaper Bubblebubs Modern Cloth Diaper

ingat lagi masa demam pilihanraya
zah bukan sibuk dengan pilihanraya
tapi malam tu sibuk pilih CD nak pakai raya...hihihi
nak beli segedabak memang taklah
macam biasa
Zah join skim KUTU
dapat pula orang 1st, memang terus setujula.


Zah beli empat CD dari Bummia Kids




Kebetulan nak raya dan Cloth Diaper yang dibeli sedondon dengan baju raya anak-anak
makanya....2 hari lagi nak raya baru teringat nak pre wash.
cuma masa pre wash zah selitkan satu belian lagi CD
iaitu jenama SNOW DROP - purple belah kanan atas sekali.


Kembali kepada tajuk entry :)
Zah masa pagi raya pakai warna purple macam kat bawah ni..
doa-doa CD ni ok...sebab tak dan nak pre wash banyak kali
tapi uolss bayanglah..
Zah pakai jam 9.00 pagi - 3 petang
tak bocor langsung
amani selesa boleh tido dan ikut bonda ngan ayah dia p beraya sakan

Bubblebubs Candies - Wine Gum 




kalau ikut 1st impression masa sampai CD ni rasa macam tak best je banding itti baiti tu
tapikan...jujur bila pakai memang puas hati sangat...
rupanya bila study pasal CD ni
dia memang sesuai untuk baby yang jenis 'heavy water'
maka tak hairanlah bila pakai lama tak bocor.
tambah pula inner yang dia bg sangat tebal dan serapan mabeles
ada trifold yang leh lipat 3 dan juga booster lagi


Zah dengan tiba-tiba rasa nak menambah lagi.
sebab memang puas hati betul pakai CD Bumblebubs ni
zah dah ada dua keping koleksi.
insyaAllah akan bertambah lagi.
tunggu zah update ya!

Bubblebubs Candies - Fairy Floss 

Harga CD Bubblebubs : RM79.00

tapi kalau lagi banyak beli leh je deal dengan Bummia Kids tu.
InsyaAllah berbaloi




btw,

being mak anak 3 yang menggunakan cloth diaper sejak tahun 2009
alhamdulillah, memang sangatlah puas hati.
sebabnya?
Zah tak risau dengan apa yang anak pakai.
tak risau dengan ruam lampin
sangat jarang dan boleh kira dengan jari
kalau kena juga sama ada CD lambat tukar or masa cuci sabun tak habis bilas
pada zah tak rugipun guna CD ni.

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics