Friday, August 16, 2013

Nurul Aqilah Irdina : Potty Training yang berjaya

Alhamdulillah, zah berjaya juga latih Aqilah Irdina ni tak guna CD.
lambat sikit dia free CD banding abang dia tp takpe
biar lambat asal berjayakan!


sebenanrnya, Aqilah Irdina ni dah mula tunjuk yang dia boleh tak pakai CD masa zah latih abang dia lagi
dia dah boleh minta nak buang air besar kat toilet.
cuma tang buang air kecil je tak tunjuk
asalnya Zah nak ajar Aqilah masa dalam pantang sebab cuti lama
tapi being mak of 3 kids
bukan kerja mudahkan
nasib masa minggu pertama ramadhan Zah cuti
dapat stay kat rumah dan zah nekad nak ajar dia




hari pertama tu dia ok je
bonda dia yang ketaq
sat-sat tanya
hihihi
apa yang zah belajar
kita mesti percaya yang anak boleh buat
insyaAllah, bila dia berjaya buat
kita puji.

rasanya dengan Aqilah ni
baru sekali dua je zah kena mop lantai
tupun dah depan bilik air
dia tak dan nak buka suar
hihihi
comel je bila Aqilah buat muka minta maaf
tp zah tak marahpun
keep on bg pujian
cakap takpe
lenkali jangan buat lagi.


Alhamdulillah,
sepanjang menziarah masa raya pertama hingglah raya ke lima
Aqilah tak lagi terkucil.
bonda ngan ayah jalan dengan senang hati
tapi memangla tanya juga kot dia nak g toliet ke tak masa singgah umah sesapa



so tips nak ajar anak tak guna CD/PAMPERS ialah


  • PERCAYA PADA ANAK
  • PUJI ANAK SELALU
  • JANGAN MARAH BILA ANAK TERKUCIL KAT MEMANA
  • BAGI ANAK GANJARAN
  • RAJIN TANYA ANAK
  • CERITA KEBAIKAN TIDAK MENGGUNAKAN CD/PAMPERS
  • DAPATKAN KERJASAMA DARIPADA PENGASUH






"UNTUK REKOD NURUL AQILAH IRDINA BERUSIA 2 TAHUN 8 BULAN"

No comments:

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics