Thursday, June 06, 2013

Saya dikhianati : Semoga Allah Beri Balasan

Korang pernah ada pengalaman kena tipu tak?

tarikh hari ini merupakan genap 3 bulan zah kena tipu dengan seseorang.

dia kawan Zah.

Lama gak kenal

sejak berkecimpung dengan dunia penyusuan.

mulanya Zah tak ambil kisah sangat

tapi lepas dia tak balas telefon,

mesej apatah lagi

malahan block zah di Facebook

call no husband tak angkat

mesej pun tak jawap

Zah pun ada had kesabarannya.

Satu je pesan Zah

bila bab duit ni, hati-hati.

saudara pun boleh gaduh

ni lagi kawan.

Zah ni percaya sangat, sampai rumah dia pun tak tau kat mana

padahal hari-hari borak dalam GTALK 

kadang malam sambung kat wassap pula.

apa yang zah boleh pesan

berhati-hati

jika buat pembayaran online

simpan resit bayaran

zah rasa malas nak bawa kes ni zah kepada POLIS

tapi bila pembayaran hanya dibuat kepada yang buat report
mahu tak mahu terpaksa juga.

sorry.



8 comments:

oren said...

so, ada pegi uat repot polis tak?

izzahazfar said...

kak oren : insyaAllah sdg kumpul maklumat :)

~farah~ said...

beli apa kat dia? byk ke trnsfer?

izzahazfar said...

farah : banyak sikit bukan ukuran tp bila melibatkan kepercayaan dan ukhwah persahabatan rasa sedih sangat

pizet said...

sabar kak...moga dapat pengajaran untuk akan datang...saudara pun boleh putus ikatan bila bab duit ni

Natasya said...

tu la zah..akak terkejut gak sbb akak pun kenal die di alam maya gak..tp akak tak sempat beli apa2 ngan dia..dulu rajin chat ngan dia..anak dia pun dulu selalu admit kat sini..pernah jumpa dia 2 kali kat sini..dia pernah gak offer akak beli barang dia..tp akak tak beli pun..akak pernah gak citer ngan dia akak ada beli CD ngan zah..tak sangka plak dia bleh wat mcm ni..patut la skang ni dia menyepi jer..sbb kadang2 dia ada msg akak..kalau anak dia dtg sini dia ada bgtau..tempat keje dia dekat area sini jer..kalau zah nak tau akak belh bgtau..tp tak tau la die masih keje situ ke tak..

izzahazfar said...

kak natasya : dia tak keje dah...emm entahlah sakit hati sangat sebab orang lain semuanya dia bayar duit, zah je dia tak bayar

Natasya Ishak said...

oo patut la..takpe zah sabar byk2..buat je report sbb tuh hak zah

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics