Tuesday, June 25, 2013

Peralatan Untuk Mula Memperkenalkan Anak Dengan Makanan Pejal

Perlu ke?

kalau ikut pasaran ni

macam-macam ada kan?

Zah memula tu survey juga

tapi lepas timbang balik

Zah ambil peralatan yang boleh dipakai even anak tak makan makanan pejal lagi

mean pelbagai guna.

antara keperluan yang zah ada adalah seperti berikut :-


Panasonic Slow cooker


Zah beli dengan harga RM95.00 (opah yang bayar..hihihih)
tips nak guna kata org jual tu - jangan letak air sejuk masa dia tengah panas,
cuci bila periuk dah sejuk

Review : masak bubur untuk amani sangat mudah. Memang membantu...tak perlu tunggu..kot hangit ka apa ka..
masak jam 11.00 malam - 5.30 pagi bangun matikan...dah masak dah bubur tu
Pansonic Blender Dual Jug

Zah beli blender biasa je...tapi yang ada dual balang dia - leh terus blend buah/sayur - kisaran halus, zah tak tapis dah.
balang satu lagi leh guna untuk kegunaan lain
so takdelah membazir beli blender asing
 semata-mata nak masak makanan anak.



Zah juga ada food processor ni
memang survey dan cakap kat opah nak beli.
hihihi so opahpun belikanla..

tapi sebab amani masih kecil belum cuba lagi
so takde review :)







ikhlas dari hati,

gadjet nak masak ni tak penting sangat, tapi memudahkan.
mak-mak, jangan rasa benda ni perlu

zah masa anak 1st takde pun slow cooker dan food processor ni tapi dah anak tiga baru beli
tapi, anak-anak tetap makan masakan mak dia.

nak masak untuk anak ni pun
selain kena ada semangat nak masak
selain nak kena rajin
kena juga tabah
bila balik, pengasuh kata anak tak nak makan ke apa ke
hihihi jangan risau ya
anak kan baru belajar nak makan.
dia baru diperkenalkan
baru nak jatuh cinta.

~ pagi ni amani makan bubur nasi+carrot+kentang manis~


1 comment:

menn said...

Wah seronok amani..opah belanja ye

Google+ Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com
Web Analytics